Framtiden osäker för Länstidningen i Södertälje

Publicerad 16 december 2013, uppdaterad kl. 16:39

Länstidningen i Södertälje, LT, måste beviljas presstöd – annars kommer Promedia, som äger LT, att se över tidningens framtid.

Länstidningen i Södertälje ingår i familjen Hjörnes medieimperium Stampens paraply och ägs genom dotterbolaget Promedia, som nu hoppas kunna åtnjuta 16 miljoner från Sveriges statskassa.

Annons:


Tidningens sjunkande hushållstäckning och ökande konkurrens på annonsmarknaden ska enligt Promedias ledning vara skäl nog för att man ska få ta del av det skattefinansierade presstödet.

– Utan bidrag ser jag inga möjligheter att ge ut LT i dess nuvarande form, säger Lena Larsson, vd för Promedia, till Mediavärlden.

Den av familjen Bonnier ägda Sydsvenskan ansökte i slutet av november om presstöd. Om förfrågan beviljas blir krisande Sydsvenskan 50 miljoner kronor rikare per år.

 

 

Läs även:
Hon ska ta över Stampen Local Media
SvD:s journalistklubb kritiska till neddragningar
Mediehuset Stampen tvingas till besparingar
Helsingborgs Dagblad säger upp 40
DN jämförs med Ryanair
Hård kritik mot DN för ”skrämselmetoder”
Nya sparkrav på Sydsvenskan – säger upp var femte journalist

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • Ynity

    Papperstidningarnas upplagor kommer bara att fortsätta att rasa de kommande åren och om ca tio år är papperstidningen helt borta och de journalister som fortfarande finns kvar i den digitala mediavärlden kommer att bli tvungna att nöja sig med en kraftigt sänkt lön.
    Det förespår Mediegurun och Metro Internationals utvecklingsdirektör David Trads.
    http://www.journalisten.dk/trads-journalister-gaa-en-tredjedel-ned-i-loen

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend