El Salvador vill använda vulkaner – för att bryta Bitcoin

publicerad 11 juni 2021
Bitcoin vulkaner
El Salvador har ett flertal vulkaner.

Efter att El Salvador meddelat att man kommer att godta Bitcoin som officiellt betalningsmedel meddelar nu presidenten att man kommer att titta på möjligheten att bryta kryptovalutan med energi från vulkaner.

Under onsdagen stod det klart att El Salvador blir det första landet i världen att acceptera Bitcoin som nationellt betalningsmedel. Presidenten Nayib Bukele har drivit på frågan starkt och meddelade därför glatt att kongressen i landet röstat ja med 62 av 84 röster, något som Nya Dagbladet rapporterade om igår. Man hoppas med detta kunna stärka ekonomin samt göra landet mer attraktivt för utländska investerare.

Nu vill man även titta på möjligheterna att bryta kryptovalutan med energi från vulkaner, meddelar Bukele på Twitter. Han skriver att han gett det statliga bolaget La Geo, som driver verksamhet inom geometrisk energi, i uppdrag att se över om det finns möjlighet att erbjuda lokaler för bitcoinbrytning. Han antyder att den annars energikrävande processen i så fall skulle kunna drivas helt av förnybar energi.
 

Bitcoin-kursen ligger i skrivande stund på över 37 000 dollar, enligt Coindesk.Bitcoinbrytning utförs av kraftiga datorer som löser komplexa matematiska problem, som man inte kan lösa för hand. Resultaten av bitcoinbrytning är tvåfaldiga: Det första är när datorerna löst det komplexa matematiska problemet i Bitcoin-nätverket så produceras nya Bitcoin, inte helt olikt från när man bryter guld från marken. Det andra är att genom att man löser det matematiska problemen gör "gruvarbetarna" hela Bitcoin-nätverket pålitligt genom att verifiera transaktionsinformationen.

Källa: Investopia

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!