Deutsche Bank straffas för penningtvätt i Ryssland

publicerad 31 januari 2017

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den tyska storbanken Deutsche Bank har gått med på att betala 5,6 miljarder kronor i en förlikning med amerikanska och brittiska myndigheter för påstådd penningtvätt i Ryssland.

Krisen fortsätter för Deutsche Bank. Ett knackigt 2016 avslutades med att banken betalade nästan 64 miljarder kronor i en förlikning med det amerikanska justitiedepartementet för försäljningen av tveksamma värdepapper.

Nu fortsätter amerikanska, och brittiska, myndigheter att straffa banken. Under måndagen och tisdagen ålade amerikanska och brittiska myndigheter Deutsche Bank att betala sammanlagt nästan 5,6 miljarder kronor i en förlikning för påstådd penningtvätt i Ryssland. Enligt myndigheterna ska Deutsche Bank har varit medveten om otillåten “spegelhandel” och fört ut 88 miljarder kronor från Ryssland.

Under de senaste åren har två av Tysklands största bolag, biltillverkaren Volkswagen och Deutsche Bank, straffats hårt av amerikanska myndigheter i vad flera tyska politiker beskriver som ett ekonomiskt handelskrig från USA mot Tyskland. Det återstår att se om handelskriget fortsätter under president Donald Trumps administration.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!