MORGONDAGENS DAGSTIDNING – fredag 1 mars 2024

fredag 1 mars 2024

Deutsche Bank straffas för penningtvätt i Ryssland

publicerad 31 januari 2017

Den tyska storbanken Deutsche Bank har gått med på att betala 5,6 miljarder kronor i en förlikning med amerikanska och brittiska myndigheter för påstådd penningtvätt i Ryssland.

Krisen fortsätter för Deutsche Bank. Ett knackigt 2016 avslutades med att banken betalade nästan 64 miljarder kronor i en förlikning med det amerikanska justitiedepartementet för försäljningen av tveksamma värdepapper.

Nu fortsätter amerikanska, och brittiska, myndigheter att straffa banken. Under måndagen och tisdagen ålade amerikanska och brittiska myndigheter Deutsche Bank att betala sammanlagt nästan 5,6 miljarder kronor i en förlikning för påstådd penningtvätt i Ryssland. Enligt myndigheterna ska Deutsche Bank har varit medveten om otillåten “spegelhandel” och fört ut 88 miljarder kronor från Ryssland.

Under de senaste åren har två av Tysklands största bolag, biltillverkaren Volkswagen och Deutsche Bank, straffats hårt av amerikanska myndigheter i vad flera tyska politiker beskriver som ett ekonomiskt handelskrig från USA mot Tyskland. Det återstår att se om handelskriget fortsätter under president Donald Trumps administration.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend