BlackRocks förvaltade kapital slår rekord

publicerad 18 april 2024
- av Jan Sundstedt
BlackRock USA
BlackRock brukar beskrivas som en av världens mäktigaste ekonomiska aktörer.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Finansjätten BlackRock, en av de största aktörerna på Stockholmsbörsen, rapporterar ett nettoinflöde till sina fondförvaltningar på 76 miljarder dollar, motsvarande cirka 820 miljarder kronor, under det första kvartalet detta år.

Inflödet lyfte det förvaltade kapitalet till en ny rekordnivå på 10 500 miljarder dollar, eller omkring 114 000 miljarder kronor, för bolaget som är en av Stockholmsbörsens allra största ägare.

En betydande del av nettoinflödet riktades mot börshandlade fonder, inklusive en investering på 14 miljarder dollar i fonder med exponering mot kryptovalutan BitCoin. Även om inflödet var imponerande var det fortfarande något under förväntan, en Bloomberg-enkät visade att analytikerna räknat med ett inflöde på 85 miljarder dollar.

För kvartalet redovisade BlackRock ett justerat rörelseresultat på 1,5 miljarder dollar, en ökning med 23 procent jämfört med samma period förra året. Resultatet per aktie uppgick till 9,81 dollar, vilket överträffade förväntningarna på 9,34 dollar per aktie.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!