Bitcoinautomat kommer till Sverige

publicerad 15 november 2013

Intresset för den virtuella kryptovalutan Bitcoin har ökat radikalt det senaste året. Bitcoin upplevs vara så stort att det finns behov av en automat som kan växla kontanter till Bitcoins, och den kommer att stå i Stockholm.

Automatens ägare är Ludwig Öberg, 19. Han har lagt in en beställning från den amerikanska tillverkaren Lamassu. Automaten fungerar på så sätt att man stoppar in kontanter i den för att kunna få Bitcoins insatta till mobiltelefonen på nolltid.

Kul grej, men jag tänker också att just nu är det ganska svårt att få tag på Bitcoins, och då kan just en Bitcoinautomat vara något som hjälper till med det om man lätt kan köpa Bitcoins med hjälp av cash, säger Ludwig Öberg till Sveriges Radio.


Annonser:


Bitcoinautomaten väntas tillsammans med 40 andra automater vara färdiglevererade fram tills årsskiftet. Automaten kommer att bli den första i Sverige, och kan komma att bli Europas första också.

Världens första Bitcoinautomat öppnade i kanadensiska Vancouver i förra månaden.

 

Läs även:
Världens första Bitcoinautomat öppnar i Vancouver
Tyskland erkänner Bitcoin
Vad är Bitcoin för någonting?
Flera anonymiseringstjänster accepterar nu Bitcoin
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.