Debatt

”Media och vänsterprofiler försöker mildra terrorattacken”

publicerad 18 april 2017

Nu när händelsen börjar att lägga sig i sitt sinne, så börjar man att se hur median och vänsterprofiler försöker att mildra attacken på vår nation. Deras oro handlar inte om att vi kanske så småningom kommer att se ytterligare en attack utan deras oro handlar om att folket inte ska ta avstånd från deras ”allas lika värde”-grund och avstånd från den nuvarande massinvandringspolitik som de har infört. Det skriver Tobias Nilsson.

Efter den fasansfulla terrorattacken i fredags där fyra dödades och ett flertal skadades så började det fort florera bilder om händelsen på sociala medier. I stort sett så övergav folket de etablerade medierna för att istället övergå till alternativa media och sociala medier för att hålla sig uppdaterade om händelsen. Därav började också grafiska och starka bilder av händelsen och offren att dyka upp på nätet.

Är detta osmakligt? Det tycker i alla fall Alexandra Huldén som Aftonbladet har skrivit en artikel om. Där ifrågasätter hon ifall det verkligen är lagligt att lägga upp sådana fruktansvärda bilder. Hon har gått så långt att hon anmäler alla starka bilder som hon ser på internet som har med händelsen att göra.

– Förstår inte hur alla varför någon skulle vilja sprida såna bilder, uppger hon till Aftonbladet.

Ett företag som sade ifrån när Alexandra Huldén gjorde anmälningar på bilder var faktiskt Facebook. Där de hänvisade till att det inte bröt mot sin policy och att ”Facebook är en plats där man kan väcka uppmärksamhet kring frågor man tycker är viktiga”. Aftonbladet har försökt att få tag på Peter Münster som är Facebook kommunikationschef.

Men i samma stund så blir vi matade nästan varje dag utav bilder på döda och skadade från andra krigsdrabbade länder. Där grafiska bilder till och med på barn visas i de etablerade medierna.

Redan en timme tidigare gav Aftonbladet ut en grafisk bild på ett litet barn som hade blivit skadad utav en gasattack i Syrien. Varför gör de så stor skillnad? Jo för att bilder skapar reaktioner och starka känslor. Känslor och reaktioner som medierna inte vill att vi svenskar ska få bilda. Det får inte skapas en bild där VI har blivit offer, eftersom detta kan på sikt skapa kritik mot deras världsbild och ideologi. Så om det är något som är osmakligt så är det just dessa mediepersonligheters människosyn.

 

Tobias Nilsson


Om artikelförfattaren

Tobias Nilsson är före detta kommunpolitiker och svetsare från den sörmländska bygden.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.