Debatt

”Europaparlamentsvalet – ödesvalet för ett Europa av fria nationer”

Det kommande EU-valet kan bli det viktigaste valet i våra liv och avgörande för ett Europa av fria nationer. Låt oss stå upp mot globalismen och inspireras av och stödja trender som de gula västarna, Brexit, Salvini i Italien och Orban i Ungern, skriver civilingenjören och den tidigare socialdemokraten Stefan Sigfried.

publicerad 4 april 2019

Jag mötte en granne som kokade av ilska. Det hade inträffat ett antal incidenter på hennes arbete. Hon sa ”Jag har alltid röstat på socialdemokraterna men nu tänker jag rösta på Sverigedemokraterna. Ja, jag ska nog gå med i det partiet också.” Sedan kom det. ”Men de är väl inte ett högerparti?” Detta illustrerar i ett nötskal hur många av oss nu slits mellan det gamla hotet om att högern ska fortsätta förstöra välfärdssystemet och det nya hotet från massinvandringens kostnader.

Vi söker trygghet men tryggheten finns inte längre i att rösta vänsterut om vi hamnat på livets skuggsida eller helt enkelt tror på solidaritet med medmänniskan. Eller i den trygghet som högern erbjuder de välbeställda genom att sänka skatterna så de ska få behålla mer av det de lyckats överföra till sig själva. Människor börjar vakna upp till att det istället handlar om en kamp mellan globalisterna som ser nationernas upphörande – öppna gränser – som lösningen och de som vill bevara nationen och folkhemmet. Nationen är ett skydd för individen. Liksom familjen ska vara det. Intressant att notera är att i Bibeln ser man att Gud inte bara intresserar sig för individer utan också för nationer. Att nationerna försvinner kan därför knappast ses som bra av en kristen.

Vi börjar förstå att politikerna svikit i sin plikt att informera om att delandet av välfärden ger mindre vård, mindre skola, minskat socialt skyddsnät, mindre poliser – mindre trygghet. Kristna ledare från påven till vår ärkebiskop och neråt har inte stått upp för sin kristna lära och informerat om att den är mycket bättre än Islam. Några rakryggade och orädda ledare finns dock. Dalai Lama har gått ut och påpekat att Europa tillhör européerna och att för mycket invandring förstör Europa. En insikt som inte borde vara svår att ta till sig. Charles Darwin pratade ju även om att de grupper som var effektivast på att omsätta resurser till avkomma segrade över andra grupper. Segrande gruppers gener har överlevt. Reaktionen mot massinvandringen är därför någonting som aktiveras reflexmässigt utifrån våra gener.


Annonser:


De globala företagen vill kunna verka fritt utan de lagar och regler nationer har upprättat till medborgarnas skydd. Vänstern lever i en naiv tanke om att om bara nationerna försvinner så kan det inte bli krig mellan nationer, då får vi världsfred. Tillsammans har de ingått ett oäkta äktenskap där massinvandringen blir det gemensamma medlet; Utopia ska uppstå när massinvandringen suddar ut nationerna. Men folkhemmet krackelerar när globala företag får fritt fram att öka utbudet av arbetskraft så de kan hålla nere lönerna och inte längre ska behöva bry sig om de lagar och regler som nationerna upprättat för att skydda sina medborgare.

Både vänster-knegare och höger-knegare drabbas då av kostnaderna för massinvandringen – som det konsekvent mörkas om –  skenar. Inte ens att en del invandrare skaffar dubbla identiteter och då tar ut dubbla bidrag diskuteras ju.

Kritiken börjar nu bli så stark att makteliten i panik gör allt för att begränsa ramarna för diskussionen. Analyser och insikter som inte passar makteliten och dess mainstream media – som dom till stora delar kontrollerar – ska stoppas.

Det är i det perspektivet vi måste förstå artikel 11 och 13 i upphovsrättslagen som nyligen röstades igenom i EU. Detta är ett drag i en lång rad av åtgärder för att stoppa det fria flödet av information:

  • Demonetizing, det vill säga att man inte kan få betalt för sina inlägg.
  • Att man blir borttagen tillfälligt eller tills vidare från plattformar.
  • Att sökalgoritmer ändras så att vissa inlägg inte ska dyka upp.
  • Lagar om ”hets mot folkgrupp” som begränsar vad vi får säga.
  • Försöken att skrämma oss till tystnad. Vilket sker både av individer och mer organiserat som av Juridikfronten som systematiskt under täckmanteln att man försöker stoppa näthat försöker skrämma människor till att sluta uttrycka sig.

 

Allt detta är försök att demontera grundbulten, yttrandefriheten, i ett fungerande västerländskt samhälle. Vi får ett Orwellianskt samhälle.

Henry Ford sa ”Det är väl att folk i vår nation inte förstår vårt bank- och valutasystemet, för om de gjorde, tror jag att det skulle vara en revolution före imorgon.” Precis, kunskap till folket är ju nyckeln till vår frihet – och detta blir ett hot mot makteliten. Fakta vare sig det handlar om totalitära religioner eller om hur rika och bankerna skor sig på oss måste därför stoppas. Du ska inte få veta för då kommer du att börja protestera. Då kan det bli revolution.

Det blir då en stor lögn när makteliten upprepar som i ett mantra att de står upp för demokrati för de håller istället på att plocka ner demokratin bit för bit. Joseph Goebbels menade ju att om man bara upprepar en lögn tillräckligt många gånger så kommer den att uppfattas som en sanning. Och att om man ska ljuga så ska man ta till en stor lögn. Det absurda i det som händer blir då ett skydd för makteliten. Vi kan inte ta till oss att detta händer, att demokrati i bemärkelsen att folket ska bestämma försvinner.

När gräsrötter vill ha en diskussion för de oroar sig över massinvandringens följder får de veta att de är nazister och rasister. Makteliten har anammat Joseph Goebbels idé om att ”Det är statens absoluta rätt att övervaka bildandet av den allmänna opinionen.” I EU vet makteliten bäst så när vi röstar fel – som skedde i Irland – eller som nu i samband med Brexit så ska folkens vilja stoppas. Eller som när SD vinner röster, då måste man stoppa det folket röstat fram.

Nu formas nya grupper, klasser. Klassen av de superrika, de arroganta, som anser att de ska bestämma över oss och så alla vi andra som vill ha kvar ett jämlikt samhälle och få säga vår mening utan att bli censurerade. Onekligen kommer man att tänka på det kommunistiska manifestet där det beskrivs hur det genom historien alltid varit en kamp mellan förtryckare och förtryckta. Klasserna har bara haft olika namn, och ”Det har blott satt nya klasser, nya betingelser för undertryckandet, nya former för kampen i de gamlas ställe.” Allt är sig alltså likt. Kampen mellan förtryckare och förtryckta fortsätter, kampen gömdes bara tillfälligt av ett folkhem som vaggade oss till sömns.

Men folk vaknar upp! Vi ser det tydligast i Frankrike där de gula västarna består av en brokig skara människor från höger till vänster och sådana som inte ser sig som vare höger eller vänster. Det man har gemensamt är en begynnande insikt om hur makteliten tillsammans med globala företag och bankerna riggat systemet till sin fördel. I takt med att ojämlikheten ökar så den blir absurd ser denna stora majoritet att man har en gemensam fiende: Globalisterna som vill skapa en värld utan nationer.

Det kommande EU-valet kan bli det viktigaste valet i våra liv. Jag säger kanske för EU-parlamentet är ingen bra demokratisk form; eftersom Kommissionen är den enda EU-institution som kan föreslå nya lagar (som sedan läggs fram för parlamentet och rådet) ligger makten inte där den borde ligga.

Men genom att få in andra EU-parlamentariker kan vi drastiskt minska möjligheterna att sudda bort demokratin genom att stödja partier som ser nationen som garanten för stabilitet; fria nationer i konkurrens och samarbete. Vi måste göra vad vi kan för att knuffa på paradigmskiftet från vänster-höger tänket till denna nya fundamental motsättning: De som vill att vi ska få ett globalt samhälle kontra de som vill bevara nationerna. Låt oss inspireras av och stödja trender som de gula västarna, Brexit, Salvini i Italien, Orban i Ungern.

Och det håller på att hetta till. I Frankrike anklagar en före detta försvarsminister och ett stort antal generaler Macron för förräderi för att han skrivit under FN:s migrationsavtal (1). I Belgien fick premiärministern avgå för att han skrivit under det avtalet (2). Mycket lite av detta får vi dock höra om i svensk mainstream media så uppvaknandet går långsamt.

Uppvaknandet stoppas också av behovet av att känna sig trygg. En gammal sosse kan till exempel ofta helt enkelt inte tänka tanken att rösta annorlunda. Det känns tryggast att rösta som vanligt, fast det socialdemokratiska partiet numera styrs av en nyadel som utnyttjar oss. Och på samma sätt när man ser avarter inom religioner som kommer så vill man inte se detta för det känns inte tryggt. Att inte veta blir tryggast när fakta är så brutalt annorlunda än vad vi lärt oss tro.

Men vår trygghet ligger inte i att göra som strutsen utan i att veta

Vi måste återfå modet att se klart så att vi kan och vill kämpa för ett samhälle där våra traditionella västerländska värderingar som jämlikhet och yttrandefrihet stärks snarare än tillåts erodera. Vi måste som våra föregångare – de som skapade folkhemmet – nu återigen ta kampen för våra värderingar, vår yttrandefrihet, vår jämlikhet, vår rätt att tillhöra en religion eller inte. Gör vi inte det så sviker vi de som byggde vårt västerländska system, våra barn och de som flytt hit för att slippa förtrycket det innebär att leva under totalitära religioner och samhällssystem.

Så rösta i Europaparlamentsvalet söndagen den 26 maj 2019. Men prata också med vänner och bekanta och säg till dem att rösta på partier som vill stoppa artikel 11 och 13, som vill stoppa maktkoncentrationen till EU, på partier som vill stärka nationerna och minska byråkraternas makt i Bryssel. Rösta för ett återinförande av oinskränkt yttrandefrihet och demokrati i Europa!

 

Stefan Sigfried


Om skribenten:

Stefan Sigfried är civilingenjör i teknisk fysik och har bland annat jobbat som konsult i eget företag.

Stefan var tidigare medlem i Socialdemokraterna och var då med om att starta gräsrotskampanjen Att återta hjärtat i politiken.

Han har även skrivit många insändare och författat flera böcker, bland annat boken Att återta hjärtat i politiken.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.