DEBATT

Debatt

Cancerfonden i replik: “Fazer ingen sponsor av vår organisation”

I en replik på Nya Dagbladet debatt dementerar Cancerfondens kommunikationschef Jeanette Sundin Lars Berns anklagelser om fondens kopplingar till Fazer.

I en krönika i Anthropocene och på Nya Dagbladet skriver Lars Bern felaktigt att Cancerfonden samarbetar med företaget Fazer i årets Rosa Bandet-kampanj. Till detta uppmanar han givare att sluta skänka pengar till Cancerfonden. Detta är djupt olyckligt då Fazer inte är en sponsor till Cancerfonden.

På bilden som ackompanjerar Lars Berns krönika framgår tydligt att för varje såld Geisha går 50 öre till Bröstcancerförbundets Bröstcancerfonden. Att Bröstcancerförbundet och Cancerfonden är två olika organisationer torde vara väl känt för Lars Bern då han tidigare suttit i styrelsen för Cancerfonden.

Har Lars Bern ytterligare funderingar kring detta samarbete rekommenderar jag honom att kontakta Bröstcancerförbundet.

 

Jeanette Sundin,
Kommunikation- och marknadschef på Cancerfonden

Liknande artiklar

Lång väntan på canceroperationer i hela landet Svenska cancerpatienter får vänta alltför länge på behandling och operation. Ingen region i landet klarar av målet att o...
Inga pengar till Cancerfonden Som tidigare vice ordförande i Cancerfonden är det med sorg i hjärtat jag måste konstatera att denna organisation nu har...
Därför ökar antalet cancerfall i Sverige Den andel av det växande antalet svenskar som får cancer och som dör av sin cancer inom 10 år har minskat några procent ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!