DEBATT

Debatt

“Att våga ta fighten!”

Den politiska och mediala eliten försöker utmåla alla som på allvar opponerar sig mot dem som "högerextremister", emedan de själva står för det verkligt extrema. Björn Herstad från Skandinaviska Förbundet uppmanar fler svenskar att reagera och protestera mot utvecklingen.

Publicerad 14 december 2018

Att vi har en korrupt politisk och medial elit som gör allt den kan för att karaktärsmörda oppositionen är välkänt. I deras värld är alla som inte accepterar deras förmåner och nycker högerextremister. Eliten förnekar sig inte, de anser alltid att deras guldkantade tillvaro är ett uttryck för demokrati och socialt ansvarstagande.

I H.C. Andersens klassiska saga Kejsarens nya kläder är det ingen slump att det är ett litet barn som ropar ut att Kejsaren är naken. I vårt samhälle har alla i åratal sett vart det hela barkat men bara några få, ofta unga, har vågat yttrat sig. Vi upplever nu sakta hur protesterna sprider sig till vanligt folk, medelålders och pensionärer vaknar upp och vågar ta sina första steg som politiska aktivister. De gör nu vad några få engagerade ungdomar gjorde ensamma innan.

Eliten försöker kväsa allt motstånd genom att kalla oss extremister. Men det är inte vi som är extremister. Extremt är istället att översvämma landet med invandrare från främmande länder. Extremt är att förbjuda debatt och förfölja oliktänkande. Extremt är att välkomna muslimska terrorister som krigat för Islamska staten. Kejsaren har stått naken länge nog.

En ung man eller kvinna som trots massiv propaganda, indoktrinering och risk för liv och lem väljer att engagera sig för allas vår framtid i en nationalistisk organisation är något värdefullt. För det är någon som, i bästa fall i alla fall, offrat sig för att du och jag, mina och dina barn eller barnbarn, ska få leva ett liv i frihet och trygghet. Dessa unga var helt vanliga svenssons men de bestämde sig för att göra något åt sakernas tillstånd. De förberedde sig genom att läsa böcker, delta i aktioner, lyssna på föredrag och skaffa sig internationell erfarenhet. Deras enda brott var att de engagerade sig före alla andra – det var de som gick med i exempelvis Nordisk Ungdom.

Politiska aktivister är något vi behöver! Inte bara en utan massor! Vi behöver breda folkliga protester som stärks upp av en ryggrad av ideologiskt och organisatoriskt mer erfarna element. Det är något vänstern känt till länge och som vi måste lära oss snabbt om vi ska kunna sätt press på makthavarna. I vilket annat sammanhang uppfattas det som en fördel att inte ha lagt hela sin själ och hela sitt hjärta i att försöka blir lite vassare, lite bättre?

Vem vet, snart kanske du inte är ”vanligt folk” längre utan en politisk aktivist. Någon som beslutat sig för att försöka åstadkomma ett drägligare samhälle och stoppa kaoset genom att förbereda sig och organisera sig. Ett bra första steg är att ta på dig en gul väst nu i helgen. Låt det bli din första dag som politisk aktivist! Det innebär varken mer eller mindre än att du bestämt dig för att bli ditt bästa jag i kampen mot eliten. För du tänker inte längre sitta kuvad och tyst oaktat både Expressens skriverier och fega tisslande grannar.

 

Björn Herstad

Om skribenten

Björn Herstad är skribent och ansvarig för Skandinaviska Förbundets idéarbete. Herstad har varit framgångsrik IT-entreprenör samt innehar examen i både historia och företagsekonomi.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!