Utrikes

Ytterligare ett ebolacenter attackerat i Kongo-Kinshasa

Vandaler har härjat, plundrat och förstört ett center för behandling av ebola i Kongo-Kinshasa. Det är andra gången på en vecka ett ebolacenter blir attackerat i det centralafrikanska landet.

Läkare utan gränser säger att bråkmakare har attackerat ett ebolacenter i Butembo, i östra Kongo-Kinshasa. Det är andra attacken på ett ebolacenter i regionen på kort tid.
Butembos borgmästare Sylvain Kanyamanda säger att oidentifierade bråkmakare brände tält och annan utrustning under onsdagen, enligt News24.

Läkare utan gränser, som driver centret, ska nu fokusera på säkerheten för personalen och patienterna.

Under söndagen attackerades ett annat center som drivs av organisationen. Den gången i Katwa, i närheten av Butembo. Attacken resulterade då i en död och en skadad.

Läkare utan gränser tror att attackerna beror på misstro från lokalbefolkningen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!