Wyoming bannlyser vaccinationspass

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 12 maj 2021
- av Markus Andersson

Ännu en delstat i USA avvisar medicinsk apartheid när Wyoming nu i praktiken bannlyser de kontroversiella vaccinationspass som just nu implementeras i rasande takt på många håll i världen. Detta efter att delstatens guvernör tagit fram ett direktiv som klargör att ingen person ska nekas tillträde till några platser eller tjänster baserat på dennes vaccinationsstatus.

Den republikanske guvernören Mark Gordons direktiv pekar bland annat på att vaccinationspassen ”har potentialen att politisera ett beslut som inte ska politiseras”

– De skulle splittra våra medborgare i en tid då enighet i kampen mot viruset är nödvändigt och skada de som av medicinska skäl inte kan ta vaccinet, kommenterar Gordon.

Sedan tidigare har delstater som Alabama, Minnesota, South Carolina, Arkansas, Arizona, Florida, Idaho, Montana, Texas och South Dakota helt eller delvis deklarerat att man kommer att förkasta det totalitära systemet där medborgare i praktiken utestängs från samhällslivet om man inte låter sig injiceras med covidvaccin.

Gordon menar vidare att det är ett personligt val huruvida man ska vaccinera sig eller inte och att detta enbart bör basera sig på personliga omständigheter – inte något federalt eller delstatligt mandat.

Guvernören var också tidigt ute och ville slopa kravet på bärande av masker samt lobbade tidigt för att företag och butiker så snabbt som möjligt skulle öppna upp igen för att undvika en total ekonomisk kollaps.

Andra delstater, exempelvis New York har dock meddelat att man kommer införa vaccinationspassen i stor skala och att dessa ska bli nödvändiga om medborgarna vill besöka barer eller restauranger.

Digitala vaccinationspass är dock fortfarande aktuella i Sverige, där den svenska regeringen låtit meddela att målsättningen är att implementera dessa på befolkningen så snart som möjligt.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.