”Vår policy var flockimmunitet”

Coronarepressionen

publicerad 26 maj 2021
- av Sofie Persson
flockimmunitet

Ex-rådgivaren till premiärministern berättar att den brittiska regeringens plan var flockimmunitet, men regeringen förnekar att det var planen.

Boris Johnsons ex-rådgivare Dominic Cummings berättar nu att den brittiska regeringens plan var att låta coronaviruset spridas i samhället för att uppnå flockimmunitet. Det skriver han på Twitter.

Det var förra året som Cummings fick sparken på grund av meningsskiljaktigheter och har under den senaste tiden kritiserat sin förra chef hårt. Han ska även upp i parlamentet där han förväntas ge bevis för Johnsons roll i coronahanteringen och hur tusentals liv gått förlorat på grund av det. Det skriver The Guardian.

 

Cummings menar att om kompetenta människor varit ansvariga för coronahanteringen i tidigt skede hade man kanske kunnat undvika den första nedstängningen och definitivt inte behövt den andra och tredje. Han menar alltså också att flockimmunitet var den tidiga officiella strategin för den brittiska regeringens coronahantering.

En talesperson för Downing Street har svarat med att ”flockimmunitet har aldrig varit ett mål” eller ”en del av coronastrategin” till The Guardian.

Flockimmunitet har aldrig varit ett mål eller en del av vår coronastrategi. Vår strategi har hela tiden varit att rädda liv och att se till att sjukvården inte överbelastas.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.