”Vår policy var flockimmunitet”

Coronarepressionen

publicerad 26 maj 2021
- av Sofie Persson
flockimmunitet

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Ex-rådgivaren till premiärministern berättar att den brittiska regeringens plan var flockimmunitet, men regeringen förnekar att det var planen.

Boris Johnsons ex-rådgivare Dominic Cummings berättar nu att den brittiska regeringens plan var att låta coronaviruset spridas i samhället för att uppnå flockimmunitet. Det skriver han på Twitter.

Det var förra året som Cummings fick sparken på grund av meningsskiljaktigheter och har under den senaste tiden kritiserat sin förra chef hårt. Han ska även upp i parlamentet där han förväntas ge bevis för Johnsons roll i coronahanteringen och hur tusentals liv gått förlorat på grund av det. Det skriver The Guardian.

 

Cummings menar att om kompetenta människor varit ansvariga för coronahanteringen i tidigt skede hade man kanske kunnat undvika den första nedstängningen och definitivt inte behövt den andra och tredje. Han menar alltså också att flockimmunitet var den tidiga officiella strategin för den brittiska regeringens coronahantering.

En talesperson för Downing Street har svarat med att ”flockimmunitet har aldrig varit ett mål” eller ”en del av coronastrategin” till The Guardian.

Flockimmunitet har aldrig varit ett mål eller en del av vår coronastrategi. Vår strategi har hela tiden varit att rädda liv och att se till att sjukvården inte överbelastas.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!