Vänsterliberala kändisar vill skjuta Trumpanhängare

Protesterna vid Kapitolium

publicerad 8 januari 2021
- av Isac Boman
Netflix-regissören Rod Blackhurst var en av många som krävde Trumpanhängarnas död.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


8570 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


De våldsbejakande utspelen på sociala medier från välkända vänsterliberaler efter protesterna mot det omfattande valfusket och stormningen av Kapitolium har varit omfattande. Flera kändisprofiler efterlyser bland annat att Trumpanhängare bör skjutas ihjäl av polisen.

Som Nya Dagbladet rapporterat om menar många amerikaner att Joe Bidens valseger inte är legitim utan bygger på valfusk och manipulation. Därför valde många av dem också att söka sig till ett Trumpmöte i Washington och sedermera till parlamentsbyggnaden Kapitolium för att offentligt visa sitt missnöje och förakt.

I samband med detta skedde också en oväntad stormning av byggnaden, en händelse som fick vänsterprofiler och kändisar av olika slag att rasa på sociala medier och kräva att demonstranterna dödas av polis. En obeväpnad kvinnlig Trumpanhängare sköts också ihjäl i samband med händelsen.

Snälla, bara skjut ihjäl dem allihop”, kommenterade Rod Blackhurst som varit ansvarig för ett flertal produktioner på streamingtjänsten Netflix.

Han får medhåll av demokraten och den Facebookchefen Andrew Therriault som instämde med att demonstranterna ”förhoppningsvis blir skjutna”.

Samma budskap kom från artisten och rapparen Claudia Alexandra Madriz Meza som även krävde att polisen skulle skjuta demonstranterna, ett budskap som delas av den neokonservative bloggaren och radioprataren Erick Ericksson som tidigare anklagat Trump för att vara ”rasist och ”fascist”.

Skjut demonstraterna. Strunta i reglerna, åtala, strunta i reglerna, lagför. Strunta i reglerna – stoppa möjligheterna att ställa upp i val igen”, skrev Erickson men raderade sedan sitt inlägg.

Skjut. Dem. Alla,” twittrade Forbes sportkrönikör Vincent Frank och fick genast medhåll av Walter Salcido, en en annan sportprofil som driver en populär podcast på spotify.

Skjut dem! Skjut dem nu poliser, vad väntar ni på?” kommenterade det tidigare NFL-proffsen Chaarlies James II och fick även han medhåll från flera tidigare kollegor.

Bara skjut dem allihop! Använd era vapen. Det är vad de är till för, inte för att döda oskyldiga svarta människor som sover i sina hem”, twittrade modebloggaren och kändisprofilen Bryan Yambao.


Vänsteraktivisten och författaren B.J Mendelson menade i sin tur att demonstranterna var ”vita högerextrema terrorister” och att de därför måste skjutas.

Noterbart är att flera av uppmaningarna om att skjuta Trumpanhängarna fortfarande finns kvar på Twitter, trots företagets policy om att våldsbejakande och våldsförhärligande innehåll ska tas bort. Flera av kändisprofilerna har dock sedermera självmant valt att radera sina inlägg.

Flera tips har under det senaste dygnet inkommit till redaktionen som antyder att demonstranter i själva verket kan ha lockats in medvetet i byggnaden med syftet att diskreditera protesterna mot utnämningen av Joe Biden som president. Våra grävare tittar för närvarande på den inkomna informationen till en kommande artikel under dagen eller i början av nästa vecka.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!