Protesterna vid Kapitolium

Avrättningsliknande scener när Ashli Babbitt sköts till döds i USA:s parlamentsbyggnad

Ashli Babbitt hemmahörande i San Diego var helt obeväpnad när hon sköts i bröstet av polis.

Vid protesterna vid Kapitolium i Washington D.C har en kvinna skjutits till döds av polisen i avrättningsliknande scener. Ashli Babbitt, som fick sätta livet till i protesterna mot det misstänkta valfusket som drabbat Donald Trump och det republikanska partiet, var en stark amerikansk patriot och varm anhängare av Trump. Hennes liv släcktes på golvet inuti USA:s parlamentsbyggnad.

När Babbitt tillsammans med andra protestanter tagit sig till Kapitolium för att protestera och senare in i byggnaden sköts hon av polisen. Hennes liv gick inte att rädda och hon avled kort därefter.
OBS! Varning för mycket starka bilder!

Babbitt beskrivs som en kvinna med ett varmt hjärta för USA, Donald Trump och det republikanska partiet. Hon har tidigare under 14 års tid tjänstgjort inom det amerikanska flygvapnet.

Hon bedrev tillsammans med sin man en poolfirma i San Diego.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!