Utredning: Psykolog vid brittiska hälsomyndigheten dog av covidvaccinet

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 28 april 2023
- av Sofie Persson
Charlotte förlorade sin make Stephen i januari 2021.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


6370 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Psykologen Stephen Wright avled plötsligt, strax efter sin första injektion covidvaccin. Hans fru Charlotte har sedan dess försökt få upprättelse från läkemedelsföretaget, regeringen och även från vissa närstående som inte trott på att hennes man avlidit till följd av injektionen.

Nu har en utredning fastställt att Stephen avled av en blodpropp i hjärnan orsakad av covidvaccinet. Hans fru går nu vidare med sin stämningsansökan mot Astra Zeneca.

Det var i januari 2021 som 32-årige Stephen Wright tog sin första dos av Astra Zenecas covidvaccin. Tio dagar senare avled han plötsligt av en blodpropp i hjärnan. Dödsorsaken angavs som “naturliga orsaker”, men hans fru Charlotte anade direkt att så inte var fallet med tanke på de biverkningar som speciellt covidvaccinet från Astra Zeneca tidigare uppmärksammats för. Sedan dess har hon kämpat för att få upprättelse för sin mans tragiska död.

Nu har en utredning gällande Stephens död fastställt att han faktiskt dog av vaccinet. I utredningen står att det var en kombination av hjärnstamsinfarkt, blödning i hjärnan och “vaccininducerad trombos” som låg bakom hans död.

Det klargjordes att Stephen [tidigare] var frisk och att hans död berodde på AstraZenecas vaccinering, säger Charlotte till den brittiska statskanalen BBC.

Stephen arbetade som psykolog vid brittiska National Health Services (NHL) och hans moder, Anne Wright, beskriver att han älskade sitt arbete.

Han älskade sitt jobb, han älskade de barn han arbetade med, han älskade ungdomarna och han hade en verklig empati för dem och de verkade verkligen komma överens med honom, säger Anne.

Det var åtskilliga som inte trodde på Charlotte när hon berättade om sin bedömning att det var covidvaccinet som lett till hennes mans död, och hon uttrycker själv lättnad över att nu kunna visa detta svart på vitt. Hon har även fått ersättning från landets system för utbetalning av ersättning för vaccinskador i augusti förra året.

Även med människor i mitt liv fanns det frågor och funderingar om huruvida jag verkligen talade sanning, så två år senare kan jag äntligen säga att det här är sanningen, konstaterar hon.

I mars 2021 stoppade ett större antal länder Astra Zeneca-vaccinet efter att det konstaterats att många fått allvarliga blodproppar och att en del också avlidit. Senare har också studier kommit fram till att det bland annat medför ökad risk för hjärtmuskelinflammation.

Charlotte är nu i färd med att driva en rättsprocess mot läkemedelsjätten gällande sin makes död och hon menar att utredningen gör det möjligt att fortsätta stämningen. Trots att utredningen gett henne en del lättnad känner hon inte att det blivit ett avslut på situationen.

Jag tror att vi kommer att få ett avslut på detta först när vi får ett svar från AstraZeneca och regeringen, säger hon.

Även andra familjer som drabbats av dödsfall och vaccinskador från Astra Zeneca ska inleda rättsprocesser mot företaget. Bland annat avled BBC-arbetaren Lisa Shaw av injektionen under 2021 och hennes man har nu påbörjat en stämningsansökan mot läkemedelsjätten, något som Nya Dagbladet tidigare rapporterat om.

På en kommentar hänvisar Astra Zeneca till att “patientsäkerhet är vår högsta prioritet” och att “nyttan av vaccinationerna överväger riskerna”.

Stephen lämnade, förutom sin fru Charlotte, efter sig två söner.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!