BBC-anställd dog av covidvaccin – nu stämmer hennes man Astra Zeneca

publicerad 11 april 2023
- av Sofie Persson
Gareth Eves hustru Lisa Shaw avled av blodproppar i hjärnan efter att ha vaccinerats mot covid.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Radiopresentatören Lisa Shaws man tar nu till rättsliga åtgärder mot Astra Zeneca efter att covidvaccinet orsakat hustruns död. Stämningen görs tillsammans med andra familjer som drabbats av dödsfall till följd av vaccinering från läkemedelsjätten.

Det var i maj 2021 som BBC-arbetaren Lisa Shaw tog Astra Zenecas covidvaccin och avled en vecka senare. I augusti konstaterade rättsläkare att Shaw avlidit på grund av blodproppar i hjärnan som uppkommit till följd av vaccinet.

Nu tar hennes man, Gareth Eve, tillsammans med andra familjer till rättsliga medel mot läkemedelsjätten för att få upprättelse kring sina närståendes död. Eve säger att han efter fruns död försökt få upprättelse från regeringen, men att ingen lyssnat på honom.

Det ligger inte i min natur att säga att jag vill stämma någon, men i nästan två år har vi försökt samarbeta med regeringen och med parlamentsledamöter sedan Lisa dog, och inte en enda av dem har nått ut eller samarbetat med oss överhuvudtaget, säger Eve till BBC.

Eve menar att allt han egentligen ville ha var någon form av erkännande att det skett dödsfall från Astra Zenecas vaccin, men att det enda man talar om är hur alla covidvacciner “genomgått kliniska prövningar”, “räddat tusentals liv” samt att det finns ett utbetalningssystem för de som drabbats av “ett allvarligt funktionshinder eller avlidit” på grund av covidvaccinet.

Det handlar inte om covid, det handlar inte om hur många liv som covidvaccineringen har räddat, det handlar om vad vaccineringen har gjort mot Lisa och andra familjer och inte om hur framgångsrik den var eller om någon är anti-vaxx, konstaterar han. Oavsett hur mycket pengar det handlar om kommer det inte att ge min sons mamma tillbaka.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!