Utrikes

Tyskland har infört gränskontroller

I torsdags på kvällen införde Tyskland gränskontroller som nu står upprättade vid den danska gränsen efter beslut av landets inrikesminister Horst Seehofer. Det skriver Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti antyder att drömmen om ett gränslöst Europa kan ha brustit i samband med Tysklands beslut. Danmark har även själva sedan tidigare gränskontroller vid tyska gränsen.
Det som närmast föranlett beslutet om gränskontroller, vid sidan av många år av omstörtande migrationspolitik, ska vara att en libanesisk brottsling kommit in i Tyskland trots förbud.

Om någon tror på det gränslösa EU, där filosofin borde vara att du kommer till en gränskontroll vid EU:s yttre gräns men har fri rörlighet internt mellan länderna, måste du allvarligt ha tappat den tron nu. Den tiden har passerat, säger Peter Skaarup, Dansk Folkpartis talesman.

 

NB Nyhetsbyrån

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!