Tyskland har infört gränskontroller

publicerad 26 november 2019

I torsdags på kvällen införde Tyskland gränskontroller som nu står upprättade vid den danska gränsen efter beslut av landets inrikesminister Horst Seehofer. Det skriver Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti antyder att drömmen om ett gränslöst Europa kan ha brustit i samband med Tysklands beslut. Danmark har även själva sedan tidigare gränskontroller vid tyska gränsen.

Det som närmast föranlett beslutet om gränskontroller, vid sidan av många år av omstörtande migrationspolitik, ska vara att en libanesisk brottsling kommit in i Tyskland trots förbud.


Annonser:


Om någon tror på det gränslösa EU, där filosofin borde vara att du kommer till en gränskontroll vid EU:s yttre gräns men har fri rörlighet internt mellan länderna, måste du allvarligt ha tappat den tron nu. Den tiden har passerat, säger Peter Skaarup, Dansk Folkpartis talesman.

 

NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.