Utrikes

Twittrande ”7-åring” i Syrien uppmanar till världskrig mot Ryssland

Ifrån ett konto på Twitter har en syrisk flicka som utger sig för att vara sju år gammal gått ut med kontroversiella meddelanden. Bland annat skriver hon att ett tredje världskrig vore bättre än al-Assads och Rysslands aktioner i Aleppo. Nu ifrågasätts kontots autenticitet.

Flickan skall enligt kontots utsago befinna sig i den krigshärjande syriska staden Aleppo, som har utsatts för hårda bombräder och situationen i staden är så svår att tiotusentals invånare lämnat staden under de senaste dagarna.
Flickan som kallar sig för Bana Alabed skriver att hon vill twittra för att skriva om bombandet.

”Snälla sluta döda oss, vi behöver fred. Jag behöver fred för att kunna bli lärare”, skrev hon på Twitter för några månader sedan.

Kontot autenticitet ifrågasätts
Nu ifrågasätts flickans och kontots autenticitet. Kontot har nu raderats ifrån Twitter. Flickan ska ha skrivit: ”Vi ses en annan dag kära värld – adjö”.

Före det började hon skriva politiska tweets.

– Kära värld, det är bättra att starta det tredje världskriget än att låta Ryssland & Assad fortsätta #HolocaustAleppo

En kritikerstorm har blossat upp som ifrågasätter om det verkligen fanns någon sjuårig syrisk flicka som satt och skrev tweets ifrån Aleppo.

Redaktören Paul Antonopolus på Al-Masdar News skriver:

En sjuåring twittrar ifrån Aleppo med perfekt engelska och vet vad förintelsen är. Kan bedragarna åtminstone göra det trovärdigt?

 

 

Det har ännu inte gått att bekräfta varför kontot raderats ifrån Twitter.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!