Twitter-anställd: ”Twitter är inte här för att ge människor yttrandefrihet”

publicerad 19 maj 2022
- av Sofie Persson
Alex Martinez filmas med dold kamera av Project Veritas.

I en ny video från Projcet Veritas har man filmat en Twitter-anställd med dold kamera. Denne berättar att han anser att det behövs en viss nivå av censur på sociala medier för att människor annars inte kan fatta egna rationella beslut. Vidare kritiserar han även Elon Musk och hans omdöme på grund av hans aspergersyndrom.

Twitter är inte här för att ge människor yttrandefrihet, markerar den anställde.

Twitter-anställde Alex Martinez berättar bakom dold kamera att han anser att anledningen till att företaget just nu inte går med vinst är på grund av d politiska ideologi och betonar att Twitter inte är där för att ge människor sin yttrandefrihet.

Jag tror det är ideologi som har gjort att vi inte längre är vinstdrivande. Vi andra som har varit här tror på något som är bra för planeten och inte för att ge människor yttrandefrihet, säger han i en video som släpptes under tisdagen av Project Veritas.

Vidare menar Martinez att människor inte kan fatta egna rationella beslut och det är därför Twitter måste ta bort innehåll som man anser är ”felaktig information”.

Människor vet inte hur man fattar ett rationellt beslut om du inte lägger ut och korrigerar saker som ska vara offentliga, eller hur? Människor vet inte hur man tar sådana beslut om man inte lägger ut rätt saker som ska vara i det offentliga rummet, säger Martinez.

 

 

Martinez hävdar att man strävar efter att vara ”rättvis” och ”transparent” på Twitter, men understryker också att för att vara det krävs en viss nivå av censur.

Vi vill vara så rättvisa, transparenta och korrekta som möjligt och det innebär att det finns en viss nivå av censur för att kunna göra det korrekt.

Vidare är Martinez inte särskilt glad över Elon Musks köp av Twitter och menar att han kommer att skrota reglerna man har, vilket i sin tur innebär att man inte tjänar pengar på samma sätt.

Då blir det tekniskt sätt ideologin som gör att vi inte längre tjänar pengar, säger han.

Martinez tar också tillfället i akt att nedvärdera Musk på grund av hans aspergersyndrom och att det gör honom ”speciell”.

Du speciella behov, Elon Musk. Du har bokstavligt talat speciella behov. Jag kan inte ens ta vad du säger på allvar.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.