Tiotusentals migranter forcerar Europas gräns

publicerad 2 mars 2020

Redan under helgen rapporterades om de första sammandrabbningarna vid gränsen mot Grekland, där tiotusentals migranter nu försöker forcera gränsen efter att Turkiet öppnat portarna mot Europa.

Källor till NB Nyhetsbyrån med god insyn i Serbien, berättar om att Serbien håller på att rusta upp och förstärka gränsen för att möta en befarad invasion av migranter från Turkiet. Länderna på Balkan i övrigt har också skärpt sina gränskontroller och Österrike meddelar därtill att man avser att stänga gränsen mot Balkan.

EU betalar Turkiet miljardbelopp för att hålla kvar migranterna, men efter att EU kritiserat den turkiska invasionen har presidenten Tayyip Erdogan återigen öppnat upp landets gräns ut mot Europa.
 

Källa: NB Nyhetsbyrån


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!