”Turkiet hade oljekontrakt med IS”

publicerad 3 december 2015

Fria syriska arméns brigadgeneral bekräftar att armén har kopior av oljekontrakt mellan Turkiet och Daesh (Islamiska staten).

– Vi besitter kopior av några oljekontrakt, undertecknade av Daesh och den turkiska parten, säger brigadgeneral Hossam Al Awak i en intervju med Sputnik Arabic.

Daesh har ockuperat stora oljefält i Irak och Syrien.

– Dessutom har vi fotografier av fordon, nämligen Toyotabilar från försäljaren Al-Ghanem från Qatar. De levererades till Syrien tillsammans med pansarfordon som islamisternas ledare använder.

Sedan början av krisen år 2011 har Turkiet på alla möjliga sätt stött islamister och terrorister i Syrien- i motsats till moderata oppositionsgrupper. Redan före Daesh märkte vi att extremistiska grupperingar får stöd från Turkiet. Det logistiska stödet kom genom Qorsayahbergen i närheten av Bawabet as-Salam vid gränsen till Turkiet.

– Vi hoppas att Ryssland är en rationell part. I Syrien kunde Ryssland samverka med alla moderata grupper inklusive Fria syriska armén, säger brigadgeneralen.

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.