Utrikes

Turister varnas för djurattraktioner

Elefantkalven Gluay Hom på Samutprakan

Turister framförallt i Asien varnas på nytt för djurattraktioner efter att ytterligare material framkommit där elefanter och andra djur utsätts för bestialisk behandling.

National Geographic har nyligen uppmärksammat grym behandling av djur i ett omfattande reportage om djurattraktioner. Videomaterial som djurrättsorganisationen Peta erhållit visar bland annat en elefantkalv med tydliga symptom på stress på Samutprakan Crocodile Farm and Zoo. Materialet visar också en tiger och andra djur som far illa som rekvisita vid fotografering för turister.
Vi uppmanar resenärer världen runt att hålla sig borta från institutioner som dömer vilda djur till ett miserabelt liv i fångenskap med våld och lidande, säger Peta Asiens vice ordförande för internationella kampanjer Jason Baker.

Den thailändska elefantindustrin är ökänd för den så kallade phajaan-ritualen där elefanter görs tama bland annat genom att sticka dem med vassa föremål och spänna fast dem i låsningar som omöjliggör kroppsrörelse. Den utstuderat råa behandlingen ämnar bryta ner deras livsvilja för att göra dem hanterbara på turistattraktioner.


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!