Turister varnas för djurattraktioner

publicerad 18 juni 2019
- av Isac Boman
Elefantkalven Gluay Hom på Samutprakan

Turister framförallt i Asien varnas på nytt för djurattraktioner efter att ytterligare material framkommit där elefanter och andra djur utsätts för bestialisk behandling.

National Geographic har nyligen uppmärksammat grym behandling av djur i ett omfattande reportage om djurattraktioner. Videomaterial som djurrättsorganisationen Peta erhållit visar bland annat en elefantkalv med tydliga symptom på stress på Samutprakan Crocodile Farm and Zoo. Materialet visar också en tiger och andra djur som far illa som rekvisita vid fotografering för turister.

Vi uppmanar resenärer världen runt att hålla sig borta från institutioner som dömer vilda djur till ett miserabelt liv i fångenskap med våld och lidande, säger Peta Asiens vice ordförande för internationella kampanjer Jason Baker.

Den thailändska elefantindustrin är ökänd för den så kallade phajaan-ritualen där elefanter görs tama bland annat genom att sticka dem med vassa föremål och spänna fast dem i låsningar som omöjliggör kroppsrörelse. Den utstuderat råa behandlingen ämnar bryta ner deras livsvilja för att göra dem hanterbara på turistattraktioner.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.