Tucker Carlson lämnar Fox News

publicerad 24 april 2023
- av Markus Andersson
Tucker Carlson talar på AmericaFest i Phoenix Convention Center, 2022.

Världens kanske mest kända nyhetsvärd och politiska kommentator Tucker Carlson lämnar Fox News.

Beskedet från Fox är korthugget och inget avslutande program av Tucker Carlson Tonight kommer att sändas.

Fox News Media och Tucker Carlson har kommit överens om att gå skilda vägar. Vi tackar honom för hans tjänst till kanalen som värd och som medarbetare även för det.

Mr. Carlsons sista program var fredagen den 21 april. Fox News Tonight kommer att sändas klockan 8 PM/ET i kväll som ett interim-program med roterande personligheter från Fox News tills en ny värd har tillsatts”.

Det skriver Fox i ett pressmeddelande som publicerades tidigt under måndagseftermiddagen svensk tid. Carlson, som varit medarbetare på kanalen sedan 2009, har själv ännu inte kommenterat saken.

Beskedet kommer kort efter att Fox och rösträkningsföretaget Dominion ingått förlikning i en uppmärksammad rättegång som följt på uppmärksammandet av misstänkt valfusk i samband med det amerikanska presidentvalet 2020.

Tucker Carlson är en av USA:s mest ansedda medieprofiler och har under lång tid utmanat centrala narrativ i medielandskapet. Detta har gjort att han vunnit stor respekt framförallt hos den amerikanska allmänheten samtidigt som han kommit att bli illa omtyckt av vänsterliberalt inriktade aktörer.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!