Tucker Carlson: NSA spionerar på mig

publicerad 30 juni 2021
- av Markus Andersson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Fox News programledare Tucker Carlson anklagar nu president Joe Bidens administration för att ha spionerat på honom och övervakat hans privata kommunikation i syfte att pressa kanalen att lägga ner hans program.

Det var under måndagen som Carlson berättade hur han blivit kontaktad av en visselblåsare som hade tillgång till intern information från sms och e-postmeddelanden om en nyhet som Tucker Carlson och hans team arbetade på.

– Det är inte bara politiska protester som regeringen spionerar på, dundrar Carlson.

– Igår så hörde vi från en visselblåsare inifrån den amerikanska regeringen som kontaktade oss för att varna oss att NSA övervakar vår elektroniska kommunikation och planerar att läcka denna i ett försök att lägga ner det här programmet.

Carlson medgav att visselblåsarens berättelse var ett ”chockerande påstående” och att han normalt sett skulle vara mycket skeptisk till dylika berättelser eftersom det är olagligt för NSA att spionera på amerikanska medborgare.

– Det är brottsligt. Det här är inget land i tredje världen. Den här typen av saker borde inte hända i USA
, konstaterar han.

Visselblåsarens uppgifter var dock korrekta och denne kunde återge information om en nyhet som bara Tucker Carlson och hans team kände till och information som enbart kan ha kommit från Carlsons sms och e-postmeddelanden.

– Det finns ingen annan möjlig källa för den informationen punkt. De gjorde det här av politiska skäl. Bidenadministrationen spionerar på oss. Vi har konfirmerat det.

Programledaren berättar vidare att han nu begärt ut all information som myndigheterna ska ha samlat in om honom och hans program men han medger samtidigt att han inte har några stora förhoppningar om att faktiskt få ut någonting.

– Vi förväntar oss inte att höra mycket tillbaka. Det är vanligtvis så det fungerar. Bara kongressen kan tvinga fram transparens hos underrättelsetjänsterna och de borde göra det omedelbart.

– Att spionera på oppositionella journalister är inkompatibelt med demokratin. De gör det här emot oss och återigen de gör utan tvekan det här emot oss och de gör det nästan garanterat mot andra också. Det är otäckt och vi måste stoppa det omedelbart.

NSA hävdar i ett skriftligt uttalande att Carlsons anklagelser är ”osanna” och påstår att Tucker Carlson aldrig har varit ett ”mål” för myndighetens spionage. Man skriver vidare att det inte finns någon målsättning att stänga ner hans program och betonar att underrättelsetjänsten inte får spionera på amerikanska medborgare utan giltigt domstolsbeslut.

Många är dock skeptiska till sanningshalten i NSA:s uttalande, särskilt eftersom man tidigare blivit påkomna med att spionera på muslimska amerikaner och övervakat deras porrsurfningsvanor i syfte att sedan läcka denna information för att misskreditera muslimer som utmålat sig själva som starkt religiösa och konservativa.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!