Trumps nationella säkerhetsrådgivare avgår

publicerad 14 februari 2017
Michael Flynn

President Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn har lämnat sin post med omedelbar verkan. Orsaken ska vara att han ljugit för vicepresidenten Mike Pence.

Generallöjtnant Michael Flynn har varit en av Donald Trumps trognaste personer och har varit Trumps nationella säkerhetsrådgivare både under och efter hans presidentvalskampanj.

Nu väljer Flynn att lämna sin post som presidentens säkerhetsrådgivare efter att han gått bakom ryggen gällande de samtal han fört med Rysslands ambassad. Flynn uppgav för vicepresident Mike Pence att han inte diskuterat att lätta på USA:s sanktioner mot Ryssland under samtalet, vilket fick Pence att gå ut i media och ta Flynn i försvar i media.

Senare erkände Michael Flynn att han visst diskuterat om sanktioner med ambassaden, vilket inte setts med blida ögon av president Trump.

Flynn har i efterhand bett om ursäkt personligen till både Pence och Trump, vilka accepterat hans ursäkt men ska enligt Reuters sakna förtroende för Flynn, som därefter valde att lämna sitt uppdrag.

Det blir en annan pensionerad general som tills vidare ska ersätta Michael Flynn, nämligen Trumps tidigare utrikesrådgivare Keith Kellogg.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!