General John Kelly tar på sig ansvaret för inresestoppet

Trumps inrikeschef: Jag tar på mig ansvaret

Publicerad 8 februari 2017, uppdaterad kl. 12:35

Det inreseförbud som USA:s president Donald Trump nyligen införde innebar stora problem för många resenärer. Mot bakgrund av detta väljer general John Kelly, chef för Homeland Security, att ta på sig skulden självmant.

Donald Trump uppfyllde sitt vallöfte om att dra åt svångremmen för invandring från Mellanöstern och Nordafrika i förra veckan när han stoppade invandring till USA från de sju länder som den tidigare presidenten Barack Obama ansåg vara farligast.

Annons:


Nyligen stoppades dock Trumps inreseförbud av ett kontroversiellt domslut, men redan innan inreseförbudet hävdes hade det orsakat problem för många resenärer. Inrikessäkerhetsmyndigheten Homeland Securitys chef, den fyrstjärnige generalen John Kelly, tog på sig hela ansvaret för att insläppet att resenärer inte fungerat så smidigt som det borde ha gjort

– I efterhand, jag tar på mig det hela, skulle jag ha fördröjt inreseförbudet en kort stund, sade John Kelly inför representanthusets kommitté om inrikessäkerhet.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend