Trump: Vi har vunnit!

publicerad 4 november 2020
- av Isac Boman
Donald Trump anser att han har vunnit valet.

Donald Trump anser att det är klart att han har vunnit det amerikanska presidentvalet. Samtidigt kallar han demokraternas valfusk för en skam och ett bedrägeri mot det amerikanska folket.

På onsdagsmorgonen vid en pressträff annonserade Donald Trump att han anser att valsegern är klar.

– Resultaten ikväll har varit fenomenala. Vi var redo att festa. Vi vann delstater som ingen trodde vi skulle vinna. Vi vann Ohio. Vi vann Texas. Vi har vunnit Georgia. North Carolina, sa han och menade vidare att han också vinner Pennsylvania med bred marginal.


Annonser:


Fria Tider skriver att han också var mycket upprörd över motståndarsidans valfuskoch menar att demokraterna aktivt har försökt manipulera valresultatet.

– Plötsligt stannade allt. Detta är ett stort bedrägeri mot det amerikanska folket. Detta är en skam för vårt land. Vi var redo att vinna detta val, och uppriktigt sagt så har vi vunnit det.

– Vårt mål nu är att upprätthålla landets integritet. Detta är ett stort bedrägeri mot vårt land. Vi vill att lagen används på  rätt sätt, så vi kommer gå till Högsta domstolen. Vi vill inte att de hittar röstsedlar mitt i natten och lägger till dem. Detta är ett mycket sorgligt ögonblick. Men vi kommer vinna detta, och vad mig anbelangar, har vi redan vunnit, deklarerade presidenten.

Demokraterna har i sin tur fördömt Trump och att han redan utropat sig själv till segrare. Man kallar agerandet för ”illegitimt, farligt och auktoritärt” och menar att presidentens anklagelser om valfusk helt saknar grund.

Noteras bör att enligt officiella siffror är valresultatet ännu inte klart och det är enligt dessa fortfarande oklart vem som kommer att bli president.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.