Utrikes

Trump sparkar stabschefen Priebus – inrikesministern tar över

(t.v.) Nya stabschefen John Kelly. (t.h.) Sparkade stabschefen Reince Priebus.

USA:s president Donald Trump har sparkat Reince Priebus som stabschef. Ny stabschef blir inrikessäkerhetsministern John Kelly.

Donald Trump meddelade sitt beslut att ersätta Priebus med Kelly på sitt sedvanliga sätt, via Twitter.
Priebus, som tillhör den globalistiska flanken av Trumpadministrationen, har länge anklagats för att läcka känslig information till media. Nyligen sade Vita husets nya kommunikationsdirektör Anthony Scaramucci att man kommer att rensa ut de personer i Vita huset som gjort sig skyldiga till att läcka, och i en halvt skämtsam kommentar till media sade han att han kan tänka sig att döda läckorna.

Posten som Vita husets stabschef ingår i presidentens kabinett, men behöver inte godkännas av kongressen, vilket gör att Kelly kan tillträda omedelbart.

Innan Reince Priebus tillträdde som Vita husets stabschef var han ordförande för Republikanernas nationella kommitté. John Kelly har, innan sin tid som inrikessäkerhetsminister, haft flera tunga uppdrag i den amerikanska militären och är en pensionerad fyrstjärnig marinkårsgeneral.

Vem som kommer att leda Department of Homeland Security och efterträda John Kelly som landets inrikessäkerhetsminister återstår att se.

Redan i maj kunde NyD rapportera att Trump övervägde att göra sig av med pressekreteraren Sean Spicer, som nyligen avgick, och stabschefen Reince Priebus, två personer som nu kommer att lämna Trumpadministrationen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!