Uppgifter: Trump planerar att rensa ut etablissemanget från Vita huset

publicerad 11 maj 2017

USA:s president Donald Trump kommer inom de närmaste veckorna att genomföra en omfattande utrensning av personer i sin administration som står det politiska etablissemanget nära.

Under sitt presidentskap har Trump samarbetat med det etablissemang han sa sig vara emot under presidentvalskampanjen – men källor inom Vita huset berättar för Infowars att Trump planerar att rensa ut ”moderata” personer från sin administration.

Källorna uppger för Infowars att Donald Trump har ”tröttnat” på att försöka hitta samarbete med etablissemanget i Washington DC och istället ska fullfölja vallöftet ”Drain the swamp” (rensa upp i träsket).

”Trump är inställd på att kasta handskarna och plocka bort de personer i hans inre cirkel som han inte känner att han kan lita på och istället återgå till den strategi han hade under de första 50 dagarna av presidentskapet”, skriver Infowars.

Flera nyckelpersoner i Trumps administration sägs hänga löst. Stabschefen Reince Priebus och presstalesmannen Sean Spicer är två av personerna som kan komma att få sparken av Trump inom kort. Orsaken sägs vara att Priebus och Spicer, två personer tillhörande det republikanska etablissemanget, inte gjort någonting åt de läckor som finns i Vita huset. Kimberly Guilfoyle, programledare för tv-programmet The Five på Fox News, har pekats ut som en trolig ersättare till Spicer.

Tidigare i veckan kom beskedet att Trump sparkat FBI-chefen James Comey för hans ovilja att utreda Hillary Clinton och Susan Rice. Om uppgifterna inifrån Vita huset stämmer kommer alltså fler än Comey få leta efter nytt jobb inom de närmsta veckorna.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.