Trump: “Ställer förmodligen upp i nästa val”

publicerad 25 oktober 2022
- av Sofie Persson
En tredjedel av amerikanerna vill se Trump som president igen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Donald Trump har återigen antytt att han kommer att ställa upp i presidentvalet 2024. Vid ett kampanjmöte i Texas säger ex-presidenten att han ”förmodligen” kommer att behöva ställa upp igen.

I lördags kampanjade den tidigare presidenten Donald Trump i Robstown i Texas. Vid ett kampanjmöte påpekade Trump återigen att det var det misstänkta valfusket under presidentvalet 2020 som gjorde att han förlorade segern.

Jag ställde upp två gånger. Jag vann två gånger. Jag gjorde mycket bättre andra gången än jag gjorde tidigare, sade Trump.

Trump noterade att han under valet 2020 fick ”miljontals” fler röster än under 2016 och menar nu att han kanske kommer att behöva ställa upp i presidentvalet igen.

– För att göra vårt land framgångsrikt, säkert och fantastiskt igen, kommer jag förmodligen att behöva göra det igen, sade ex-presidenten, enligt The Hill.

Trump har tidigare uttryckt att han kanske kommer att ställa upp en tredje gång i presidentvalet, blir så fallet under 2024 kommer han troligen att ställas mot sittande presidenten Joe Biden igen.

Efter talet möttes han av en publik som mässade ”Vi vill ha Trump”. I en undersökning från förra året visade det sig att 66 procent av republikanerna tyckte att Trump åter skulle ställa upp i nästa val, något som Nya Dagbladet rapporterade om. En tredjedel av alla amerikaner ville se Trump som president igen.

I en undersökning som släpptes under måndagen av Harvard CAPS/Harris Poll visades att Donald Trump skulle ta hem segern med två procent över Joe Biden. Trump fick 45 procent av rösterna samtidigt som Biden fick 43 procent.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!