Republikaner vill se Trump kandidera 2024

publicerad 27 maj 2021
- av Sofie Persson
Donald Trump valpåverkan
Donald Trump är omåttligt populär och har fortfarande ett stort stöd bland de republiskanska väljarna i USA.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Fler republikaner vill se Donald Trump kandidera inför nästa presidentval, visar en ny mätning. Hela 66 procent av dem tycker han ska försöka igen och 85 procent vill ha en president med samma värderingar.

Den tidigare presidenten Donald Trump är fortfarande populär bland republikanerna, visar en ny mätning från Quinnipiac University. 66 procent av republikanerna vill att han kandiderar till nästa presidentval 2024 och 85 procent vill åtminstone att kandidaten ska ha liknande värderingar som ex-presidenten. Endast tio procent vill ha en kandidat som går helt emot vad Trump står för.

Överlag föredrar 53 procent av amerikanerna att nästa president inte har samma värderingar som Trump medan 39 procent är för det. En tredjedel av amerikanerna vill se Donald Trump som president igen.

På frågan om Joe Bidens seger i förra presidentvalet anser två tredjedelar av republikanerna att hans vinst inte var legitim på grund av de allvarliga anklagelser om valfusk som framkom under och efter valkampanjen. En tredjedel av alla amerikaner anser inte att Joe Biden skulle vunnit valet på grund av detta fusk.

Donald Trump har ännu inte sagt om han kommer att kandidera igen eller inte, men han tidigare sagt att han kan tänka sig att göra det igen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!