Trump öppnar för att kandidera 2024

publicerad 1 mars 2021
- av Markus Andersson
Donald Trump kan tänka sig att kandidera igen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under sitt första tal sedan maktskiftet deklarerade Donald Trump att han inte utesluter att kandidera till presidentposten igen och att han i så fall kommer att göra det som republikan och ingenting annat.

Det var under den konservativa CPAC-konferensen i Orlando, Florida som Donald Trump lovade att göra allt i sin makt för att hjälpa republikanerna att återfå majoriteten i både representanthuset och i senaten.

– Mer er hjälp så kan vi ta tillbaka huset. Vi kommer att vinna senaten och sedan kommer en republikansk president att göra ett triumferande återtåg till Vita huset. Jag undrar vem det kommer att bli, sade presidenten leendes enligt Reuters och insinuerade vidare att han kan komma att ställa upp som kandidat i nästa val.

Donald Trump passade också på att kritisera de republikaner som röstat för att ställa honom inför riksrätt och som anklagat honom för att ha varit ansvarig för ockupationen vid Kapitolium den sjätte januari.

Den tidigare presidenten nämnde bland annat senatorerna Mitt Romney och Pat Toomey och sade att han kommer att stödja kandidater som tar avstånd från de förstnämnda under de republikanska primärvalen.

– Gör er av med dem allihop, dundrade Trump.

Trump lade även fokus på att kritisera sin efterträdare och framför allt då dennes migrationspolitik och obefintliga gränskontroller. Han hävdade också att Biden enbart vann tack vare omfattande valfusk och manipulation.

– Men vem vet? Kanske beslutar jag mig för att vinna över dem en tredje gång, sa Trump och menade vidare att Bidens första månad som president varit ”den mest katastrofala för någon president i modern historia.

Ex-presidenten var också tydlig med att det inte är aktuellt för honom att starta ett nytt parti utan att om han väljer att kandidera så kommer han göra detta som republikan och ingenting annat.

– Vi startar inga nya partier. Vi har det republikanska partiet och det kommer att vara enat och starkare än någonsin tidigare.

55 procent av deltagarna på konferensen sade också att de skulle rösta på Donald Trump om det var nomineringsval idag. 68 procent av deltagarna tyckte att Trump borde kandidera till nästa presidentval.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!