Trump bekräftar att en ny administration ska tillträda

Protesterna vid Kapitolium

publicerad 8 januari 2021
- av Sofie Persson

Trump bekräftar nu i en video att en ny presidentadministration ska tillträda och fördömer samtidigt stormningen av parlamentsbyggnaden i Washington DC. Samtidigt tillade han till sina supportrar att “vår otroliga resa bara har börjat”.

I en video som släpptes på Twitter i natt medgav Donald Trump att en ny administration ska tillträda den 20 januari samt att hans fokus nu är en smidig maktövergång. Han fördömde samtidigt stormningen av kongressbyggnaden i Washington DC och sade att de som utförde attacken kommer att hållas ansvariga.

Amerika är och måste förbli en nation med lag och ordning, underströk Trump.

Han fortsatte med att konstatera att hans återvalskampanj nu har försökt varje legal väg för att bestrida valresultatet i syfte att säkerställa att valet gått hederligt till och betonade att han fortfarande anser att valsystemet måste reformeras.

Jag fortsätter att tro starkt på att vi behöver betydande reformer av våra vallagar för att kunna verifiera alla väljares identitet och rösträtt för att säkerställa förtroendet för framtida val, fortsatte presidenten.

Han avslutar med att säga att det har varit ”hans livs ära” att tjänstgöra som president och tackade alla sina anhängare.

Jag vet att ni är besvikna, men jag vill att ni ska veta att vår otroliga resa bara har börjat.

Enligt Amazongrundaren Jeff Bezos Washington Post är videon det närmaste Trump kommit till att formellt erkänna sig besegrad.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!