Trump-advokat erkänner sig skyldig – pekar indirekt ut Trump

publicerad 22 augusti 2018
Michael Cohen, före detta advokat åt Donald Trump

President Donald Trumps före detta advokat Michael Cohen har erkänt sig skyldig till flera brott, och pekar ut Donald Trump som medskyldig i ett av dem.

Under natten till onsdagen erkände sig Michael Cohen skyldig till bankbedrägerier, skatteflykt och brott mot lagen om kampanjfinansiering i en domstol i New York. Samtidigt dömdes Paul Manafort, som var kampanjchef för Trumps presidentvalskampanj, i en annan domstol på flera punkter för bank- och skattebrott, rapporterar Reuters.

Michael Cohen ska ha erkänt att han betalat två kvinnor för att hålla tyst om otrohetsaffärer i samförstånd med en person som han beskriver som en ”presidentkandidat”, vilket med största sannolikhet är ingen mindre än Donald Trump. Cohens betalningar sägs utgöra brott mot lagen om kampanjfinansiering då de skedde i koppling till en presidentvalskampanj. Frågan är om Donald Trump verkligen visste om Cohens betalningar.

Brotten som Cohen ska ha erkänt sig skyldig till är så pass allvarliga att han riskerar flera års fängelse.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.