Trudeau vill ha ”nationell frysning” av handeldvapen

Totalitära samhällsutvecklingen

publicerad 2 juni 2022
- av Sofie Persson
Kanadas premiärminister Justin Trudeau vid måndagens presskonferens.

Trudeau-styret i Kanada presenterade under måndagen ett nytt lagförslag med omfattande förändring av vapenlagarna i landet – vilket innebär att kanadensiska medborgare inte längre får köpa, sälja, överföra eller importera handeldvapen.

Det ska bland annat också bli enklare att helt förbjuda enskilda medborgare att äga vapen.

Det var i början av året som kanadensarna fick nog av den coronapolitik som premiärminister Justin Trudeau bedrivit i Kanada. Freedom Convoy, den fredliga lastbilsprotesten i Kanada, väckte uppmärksamhet över hela världen men slogs ner med våld efter att Trudeau, för första gången i landets historia, implementerat krigslagar, något som Nya Dagbladet rapporterade om vid tillfället.

Den kritiserade premiärministern går nu ytterligare ett steg i totalitär riktning i Kanada när han nu ger sig på att avväpna landets medborgare. Under måndagen visade han upp ett nytt lagförslag gällande att reglera vapenägandet i Kanada, vilket innebär att man inte längre får köpa, sälja, överföra eller importera handeldvapen.

 

 

Detta betyder att det inte längre kommer att vara möjligt att köpa, sälja, överföra eller importera handeldvapen någonstans i Kanada, klargjorde Trudeau på en presskonferens. Med andra ord sätter vi ett tak på marknaden, tillade han.

Om lagförslaget går igenom kommer straffen för just vapensmuggling att höjas till det maximala och polisen får då utökade verktyg att arbeta mot sådana brott, deklarerar premiärministern.

Kritiker pekar på att Trudeaus förslag, som exempelvis parlamentsledamoten Raquel Dancho, pekar på att Trudeaus nya lagförslag huvudsaken inriktar sig på vanliga medborgare och inte på de kriminella gängens vapensmuggling.

Trudeau lovade i sin valkampanj att han skulle ”stoppa vapenvåldet” i landet. Noteras kan att regeringen redan 2020 förbjöd flera typer av militära vapen på marknaden.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.