Tony Blairs riddarskap upprör brittiska medborgare

publicerad 5 januari 2022
- av Sofie Persson
Soldater i Afghanistan efter ett uppdrag, Storbritanniens tidigare premiärminister Tony Blair.

Storbritanniens tidigare premiärminister, folkrättsförbrytaren Tony Blair, blev vid nyår dubbad till riddare. Det har fått många att se rött och bland annat har en kampanj startats mot honnören, samtidigt som mammor till döda brittiska soldater kallar det för ”ett hån mot våra barns död”.

Varje år vid nyår har drottning Elizabeth en lista på medborgare som hon anser att man bör hedra på olika vis. På årets lista fanns den globalistiskt profilerade politikern Tony Blair med och dubbades till riddare. Blair är exceptionellt impopulär i Storbritannien och detta skapade därför starka reaktioner från landets medborgare som genast startade en kampanj för att drottningen ska ta tillbaka utmärkelsen.

Tony Blair orsakade irreparabel skada för Storbritanniens konstitution och strukturen i landets samhälle. Han var personligen ansvarig för att ha orsakat oräkneliga värnpliktigas, oskyldigas och civilas död i olika konflikter. Enbart för detta borde han ställas till svars för krigsförbrytelser”, står det i kampanjen som i skrivande stund redan har över 600 000 underskrifter.


Annonser:


Blair var Storbritanniens premiärminister under 1997-2007 och fick då stark kritik för att ha anslutit till krigen i Afghanistan 2001 och Irak 2003. Mammor till de soldater som förlorade sitt liv i dessa krig har också reagerat och menar att de är förolämpade av utmärkelsen, rapporterar brittiska The Mirror.

En mamma som förlorade sin son i Afghanistan uttrycker att hon ville skicka tillbaka sitt ”Elizabeth Cross”, vilket är en form av erkännande från drottningen till anhöriga till soldater som dödats i krig. En annan mamma menar att ”etablissemanget hånar våra barns död”.

Blair är för närvarande aktuell med det globalistiska projektet ”Cyber Polygon” som organiseras av World Economic Forum, som beskrivs som ett globalt samarbetsprojekt för att svara på världsomfattande cyberattacker. Med det menar man att det snart kommer att komma en övergripande cyberkris som kommer kräva att allt internet stängs ner tills man hittat ett ”digitalt vaccin”.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.