Tony Blair vill se medicinskt apartheidsamhälle

Coronarepressionen

publicerad 9 juni 2021
- av Isac Boman
Tony Blair på Världsekonomiskt forum i Davos.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Folkrättsförbrytaren och krigshöken Tony Blair, tillika Storbritanniens tidigare premiärminister, ansluter sig nu till den skara som efterlyser att införa ett apartheid-liknande samhälle där medborgerliga fri- och rättigheter delas upp efter vaccinationsstatus.

I vänsterliberala Andrew Marr Show förklarar Blair att han anser att det är mycket viktigt att ”skilja på” ovaccinerade och vaccinerade människor och att dessa två grupper inte bör ha samma friheter.

– Vi bör verkligen skilja på vaccinerade och ovaccinerade. Här, hemmavid, om vi måste förändra några av friheterna på grund av den ökande pressen av nya varianter så är det viktigt att säkerställa att de som vaccinerat sig har så mycket frihet som de kan ha. Jag anser att detta bör göras för resor också.

Programledaren frågar sedan Blair om denne anser att det är ”acceptabelt” att låta bli att vaccinera sig.

– Om du inte har goda medicinska skäl så är min syn väldigt tydligt nej. Det är därför det är så viktigt att ge människor incitament att vaccinera sig, svarar Blair.

 

Att Blair vill att ovaccinerade ska behandlas som någon andra klassens medborgare är ingenting som kritiseras eller ifrågasätts av programledaren. På sociala medier är många däremot mycket kritiska till planerna.

Media är viruset. Tony Blair är sjukdomen”, skriver en användare och en annan menar att Blair borde fängslas för sina planer. Många andra menar att varken Blair eller någon annan makthavare har mandat att säga till medborgarna huruvida de ska ta vaccinet eller inte – och att medicinska beslut även fortsättningsvis måste vara ett personligt val.

 

Breitbart pekar på att Blairs medverkan i programmet där han lobbar för medicinsk apartheid blott är den senaste i raden liknande utspel där massmedia och politiker samarbetar nära för att övertala eller skrämma människor till att låta sig injiceras med vaccinet.

Man noterar vidare att människor som är skeptiska till injektionerna i allt högre utsträckning hånas och häcklas offentligt och utmålas som galningar eller konspirationsteoretiker och att makthavarna har blivit mer aggressiva när det kommer till att få människor att ta vaccinen.

Tony Blair har profilerat sig allt tydligare med en mer explicit totalitär inriktning på sin politiska lobbyism. Så sent som förra sommaren deltog Blair tillsammans med bland andra ultraglobalisten Klaus Schwabs World Economic Forum på den globala övningen och konferensen Cyber Polygon i en förberedelse på att “vaccinera” internet mot digitala virus.

Där problematiserade han den oreglerade naturen av dagens internet och efterlyste under sitt framförande bland annat biometriska digitala ID-handlingar som en lösning med biologiska och hälsomässiga data för varje medborgare och menar att det är ”oundvikligt” att staten kommer att ta sådana metoder i bruk.

Det finns en hel rad sätt som interaktionen mellan en medborgares liv och staten kan förbättras genom att använda digitala ID-handlingar, uttryckte Blair bland annat vid tillfället.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!