Tog av sig ansiktsmasken för att äta – tvingades lämna flygplanet

Coronarepressionen

publicerad 4 maj 2021
- av Isac Boman

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Avi Mandel tvingades lämna flygplanet – trots att han hade giltig biljett och inte var sjuk. Orsaken var att han inte tog på sig sin ansiktsmask mellan tuggorna under måltiden.

– Jag Avi Mandel har precis kastats av ett flygplan eftersom jag inte hade på mig maskerna mellan tuggorna när jag åt, säger mannen i ett egenfilmat videoklipp.

Händelsen ägde rum på Southwest Airlines flygplan kort innan planet skulle lyfta från Thurgood Marshall Baltimore Washington International Aiport.

– Sättet jag blev behandlad på är helt absurt. Det var galet och det var orättvist, förklarar Mandel och berättar att han öppnat ett paket godis och sedan blivit tillsagd av flygvärdinnan att på sig masken – samtidigt som hon snabbt försvann därifrån.

Kort därefter kom ett meddelande i högtalarna att alla passagerare som äter måste ha på sig ansiktsmask ”mellan tuggorna”.

Kort därpå återvände planet till terminalen och Mendel, som hävdar att han var lugn under hela incidenten, eskorterades av planet av personalen.

Mandel var naturligtvis upprörd och mejlade flygbolaget för att höra efter varför de agerat som de gjort. Han fick då reda på att kravet att ta på sig ansiktsmasken ”mellan tuggorna” inte bara är flygbolagets egna idé utan ett krav som tagits fram på federal nivå.

Enligt Transportsäkerhetsstyrelsen får passagerare ta av masken när de äter, dricker eller tar medicin men de måste sätta på dem igen mellan tuggor och klunkar och får inte ha dem av under längre perioder”, skriver New York Post.

– Om jag kände till den här regeln innan så hade jag gladeligen lyssnat men jag hade ingen aning, förklarar Mandel som också lovar att han aldrig kommer att flyga med Southwest Airlines igen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!