Utrikes

Theresa May vinner förtroendeomröstning

Theresa May fortsätter som partiledare för de konservativa och Storbritanniens premiärminister.

Storbritanniens premiärminister Theresa May lyckades få tillräckligt med stöd inom hennes eget parti för att klara förtroendeomröstningen mot henne.

Under tisdagen höll det konservativa partiet i Storbritannien en förtroendeomröstning mot partiledaren och premiärministern Theresa May. May har fått hård kritik från många i hennes parti på grund av hennes föreslagna Brexit-avtal, som bland annat innebär att Storbritannien kommer vara kvar i EU:s tullunion.

Theresa May behövde i förtroendeomröstningen ha stöd av 159 konservativa parlamentsledamöter. Vid omröstningen röstade 200 ledamöter för May och 117 ledamöter röstade emot henne, rapporterar BBC.

Theresa Mays tid som Storbritanniens premiärminister har varit skakig. Ifjol utlyste hon nyval, vilket ledde till att de konservativa tappade den majoritet man åtnjöt i parlamentet. Samtidigt har hennes Brexit-avtal med EU svagt stöd både inom hennes eget parti och bland befolkningen i allmänhet.

Liknande artiklar

Morgondagens krigföring: drönarsvärmar Storbritanniens försvarsminister säger att så kallade ”drönarsvärmar” kommer att införas i landets armé under året. Samt...
Labour öppnar för ny Brexit-omröstning Det socialdemokratiska Labourpartiet i Storbritannien vill att landet återigen röstar om man ska lämna eller stanna i EU...
Nederlag för Theresa Mays Brexit-deal i parlamente... Det brittiska underhuset röstade under tisdagen ner Theresa Mays föreslagna Brexit-avtal – ett historiskt nederlag för d...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!