Utrikes

Theresa May vinner förtroendeomröstning

Theresa May fortsätter som partiledare för de konservativa och Storbritanniens premiärminister.

Storbritanniens premiärminister Theresa May lyckades få tillräckligt med stöd inom hennes eget parti för att klara förtroendeomröstningen mot henne.

Under tisdagen höll det konservativa partiet i Storbritannien en förtroendeomröstning mot partiledaren och premiärministern Theresa May. May har fått hård kritik från många i hennes parti på grund av hennes föreslagna Brexit-avtal, som bland annat innebär att Storbritannien kommer vara kvar i EU:s tullunion.
Theresa May behövde i förtroendeomröstningen ha stöd av 159 konservativa parlamentsledamöter. Vid omröstningen röstade 200 ledamöter för May och 117 ledamöter röstade emot henne, rapporterar BBC.

Theresa Mays tid som Storbritanniens premiärminister har varit skakig. Ifjol utlyste hon nyval, vilket ledde till att de konservativa tappade den majoritet man åtnjöt i parlamentet. Samtidigt har hennes Brexit-avtal med EU svagt stöd både inom hennes eget parti och bland befolkningen i allmänhet.

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!