Kriget i Syrien

Theresa May kör över parlamentet – godkänner attack mot Syrien

Storbritanniens premiärminister Theresa May kommer inte låta parlamentet få rösta om huruvida Storbritannien ska utföra ett militärt angrepp på Syrien.

Under gårdagen twittrade USA:s president Donald Trump frenetiskt om Syrien. I en av sina tweets skrev presidenten att USA skulle skicka “fina, nya och smarta” missiler till Syrien. Men någon militär aktion mot den syriska regeringen har uteblivit.
Samtidigt har Storbritanniens premiärminister Theresa May, likt Frankrikes president Emanuel Macron, nu gett grönt ljus till att anfalla Syrien om USA gör det. Theresa May valde att inte låta det brittiska parlamentet rösta om huruvida Storbritannien skulle genomföra ett militärt angrepp mot Syrien, till skillnad från hennes föregångare David Cameron som ville bomba Syrien 2013 men blev nedröstad i parlamentet.

Theresa May gav även order om att brittiska ubåtar, bestyckade med Tomahawk-kryssningsrobotar, skulle stationeras i Medelhavet utanför den syriska kusten, rapporterar Daily Mail.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!