Svenska makthavare till Bilderbergmöte i Washington D.C.

Globalismens framfart

publicerad 3 juni 2022
- av Isac Boman
Socialminister Lena Hallengren (S) och Bilderberg-veteranen Marcus Wallenberg.

Under årets upplaga av Bilderberggruppens globalistiska maktmöte som hålls i den amerikanska huvudstaden deltar socialminister Lena Hallengren (S) och Martin Lundstedt – vd och koncernchef för Volvo. Marcus Wallenberg ordförande för Investor, deltar också på mötet.

Nya Dagbladet kunde nyligen rapportera om att Finlands statsminister Sanna Marin bjudits in till årets Bilderbergmöte – där syftet med sammankomsten enligt den finska regeringen är att ”främja ett informellt och konfidentiellt utbyte av åsikter mellan ledande europeiska och nordamerikanska politiker, journalister, forskare, experter och företrädare för näringslivet”.

Vid tidpunkten fanns det mycket lite information släppt om mötet och dess deltagare, men nu har Bilderberggruppen publicerat en deltagarlista. Förutom de tre svenskarna kan man bland annat notera att vaccinjätten Pfizers vd Albert Bourla och CIA-chefen William Burns närvarar.

Dessutom finns flera toppolitiker, företagsledare och framstående medieprofiler och lobbyister på plats – bland annat EU-kommissionens tidigare ordförande José Manuel Barroso som numera istället sitter i styrelsen för den kontroversiella investmentbanken Goldman Sachs.

Under årets konferens kommer bland annat ämnen som kriget i Ukraina, Kina, “desinformation”, Nato samt det globala finansiella systemets utmaningar att diskuteras.

Bilderberggruppens ljusskygga möten har i många år fått mycket skarp kritik – framför allt på grund av den enorma maktkoncentrationen och eftersom det saknas demokratisk och journalistisk insyn i vad som sägs och vilka beslut som fattas under mötet.

Marcus Wallenberg, vars familj ofta beskrivs som Sveriges allra mest inflytelserika och förmögna, är en av de svenskar som deltagit på allra flest Bilderbergmöten – minst 17 stycken. Han sitter även med i styrgruppen för nätverket. Wallenbergfamiljen är bland annat känd för sitt motto “esse non videri” – “verka, inte synas”.

 

Tidigare idag publicerades felaktig information om att Jacob Wallenberg skulle finnas med på deltagarlistan för årets möte. Detta stämmer inte utan rör sig om en sammanblandning med Marcus Wallenberg. Klart är dock att Jacob Wallenberg själv dock tidigare närvarat vid ett flertal Bilderbergmöten och även varit del av styrgruppen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!