Storbritannien överväger att dra i invandringsbromsen

Publicerad 15 december 2013, uppdaterad kl. 20:21

Den brittiska regeringen vill minska den fria rörligheten inom EU. Ett nyligen publicerat dokument visar att premiärministern David Cameron planerar att minska antalet invandrare som kommer till Storbritannien från EU.

David Cameron. Foto: Jim Millen/CC BY-NC-SA 2.0
David Cameron. Foto: Jim Millen/CC BY-NC-SA 2.0

Det handlar om att införa ett tak som ska minska invandringen med 30 000 personer. Det nuvarande taket ligger på 106 000 och om förändringarna genomförs sätts taket till 75 000 invandrare per år, skriver Huffington Post.

Annons:


Ett annat förslag som omnämns i dokumentet är att brittiska medborgare ska ha företräde till utvalda jobb, framför invandrare. Lågutbildade invandrare skulle då endast få bosätta sig i Storbritannien om de hade ett jobb där det fanns ett behov av arbetskraft.

David Cameron har under de senaste året sagt att han vill minska förmåner och skattelättningar för invandrare. I dokumentet står det att invandrare från EU-länderna inte kan kräva förmåner eller skattelättnader under sina första fem år i Storbritannien.

Enligt Huffington Post varnar nu EU-kommissionären Laszlo Andor för att EU kan straffa Storbritannien för deras planer på att minska invandringen.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend