Utrikes

Storbritannien och EU inleder historiska brexitförhandlingar

Under måndagen inleddes formellt de förhandlingar som Europeiska unionen ska hålla med Storbritannien för att förhandla fram de villkor för hur det brittiska EU-utträdet ska gå till.

Det är nästan exakt ett år sedan, den 23 juni 2016, som det brittiska folket röstade för att lämna Europeiska unionen. I mars lämnade premiärminister Theresa May officiellt in en ansökan om utträde ur Europeiska unionen.

Under måndagen inleddes förhandlingarna för hur det brittiska EU-utträdet ska gå till och vilka avtal som ska gälla. Storbritanniens brexitminister David Davis träffade fransmannen Michel Barnier, EU:s chefsförhandlare i brexitfrågan.

I prövande tider som dessa påminner vi oss om de värderingar och lösningar vi delar med våra närmsta allierade i Europa, sade den brittiske brexitministern David Davis vid en presskonferens i samband med att förhandlingarna skulle inledas under måndagen.

Efter nyvalet tidigare i juni har premiärminister Theresa May ännu inte kunnat få till en majoritetsregeringen i Storbritannien, men hon har satt upp 2019 som ett datum då Storbritannien bör vara ute ur EU.

Liknande artiklar

EU-lagarna som medierna inte vill ha någon debatt ... Igår röstade det rättsliga utskottet i EU-parlamentet igenom den nya lagstiftning (Artikel 13) som i praktiken kommer in...
EU-utskott röstade igenom omstridd lag EU:s juridiska utskott röstade under gårdagen igenom ett förslag till ändrad digital upphovsrätt inom EU. Detta kan tvin...
Stockholms sista mjölkgård stängs av staten I Tyresta utanför Stockholm finns Storstockholms sista mjölkgård, Åva gård. Bönderna och makarna Segerberg Östlingsson h...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!