Storbritannien genomför ”hård” Brexit i mars 2019

Storbritanniens utträde ur EU

publicerad 13 augusti 2017
Storbritanniens finansminister Philip Hammond och handelsminister Liam Fox

Den 19 mars 2019 är datumet då Storbritannien officiellt kommer att lämna Europeiska unionen. Detta innebär ett landet också lämnar EU:s tullunion, enligt den brittiska regeringen.

Sedan en majoritet av det brittiska folket i juni 2016 röstade för att landet skulle lämna EU har diskussioner förts om när och hur landet ska lämna EU.

Under söndagen kunde Storbritanniens finansminister Philip Hammond och handelsminister Liam Fox meddela att Storbritannien kommer att lämna EU helt och hållet från och med mars 2019. Detta innebär också att man lämnar EU:s tullunion och EU:s gemensamma marknad, rapporterar Reuters.

Efter premiärminister Theresa Mays extrainsatta katastrofval, som ändå ledde till att hon kunde fortsätta regera, har det rådigt oenighet i regeringen om hur Storbritannien ska lämna EU. Enligt Hammond och Fox är det dock klart att man kommer genomföra en hård Brexit, vilket innebär att det är uteslutet att landet kommer vara kvar på något sätt i EU efter 2019.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!