Labour öppnar för ny Brexit-omröstning

Storbritanniens utträde ur EU

publicerad 22 januari 2019
Jeremy Corbyn kan få till en ny Brexit-omröstning.

Det socialdemokratiska Labourpartiet i Storbritannien vill att landet återigen röstar om man ska lämna eller stanna i EU, trots att en majoritet av britterna redan röstat för att lämna unionen.

Den 23 juni 2016 röstade 51,9 procent av britterna för att landet ska lämna EU och genomföra det som kommit att kallas för Brexit.

Nu tyder mycket på att Storbritannien kommer att lämna EU den 29 mars utan något färdigt avtal mellan EU och Storbritannien. Detta anser oppositionsledaren och Labours partiledare Jeremy Corbyn, ledare för oppositionen och Labourpartiet, vara oacceptabelt då man förutspår att det kommer att drabba Storbritannien negativt.


Annonser:


Labour kommer därför att lägga fram ett förslag om att låta det brittiska parlamentets underhus rösta om att hålla en ny folkomröstning gällande Storbritanniens vara eller icke vara i EU, skriver The Independent.

– Parlamentsledamöterna måste få agera för att bryta dödläget, sade Corbyn.

Förslaget har sedan tidigare sågats av premiärminister Theresa May, som menar att britterna redan sagt sitt i frågan genom den folkomröstning som ägde rum för snart tre år sedan. Hon har även frågat om en tredje omröstning ska äga rum om även den andra omröstningen leder till att britterna röstar för att lämna EU.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.