Storbråk inom tysk politik

publicerad 3 juli 2018

Christian Lindner, partiledare för liberala FDP, har anklagat Bayerns ministerpresident Markus Söder (CSU) för att uppföra sig ”som en pubertal skolgårdsslagskämpe”.

Lindner anklagar Kristdemokraterna i Bayern, CSU, för att leda sin delstatsvalskampanj i Bayern på bekostnad av Tyskland och Europa. Han menar att ministerpresidenten Markus Söder (CSU) uppför sig ”som en pubertal skolgårdsslagskämpe” och tar ”ett helt land, en hel kontinent som gisslan”. Med sitt ultimatum i asylstriden gjorde CSU ”kanslern och vårt land i Europa utpressningsbart”, rapporterar tidningen Stern.

Enligt Christian Lindner har CSU med sitt beteende sagt farväl till att vara ett borgerlig parti.

Vem som argumenterar på ett rått sätt, som inte är lojal mot avtalet, som även politiskt utnyttjar korset som en kristen symbol, och inte håller det heligt, kan inte själv hävda att det är ett borgerlig part, säger Lindner till Stern.

Om CSU breder ut sig i Tyskland fruktar Lindner ”en sjaskig och smutsig tävling med AfD (Alternativ för Tyskland, red. anm.)”.

 

Källa: jungefreiheit.de
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.