Soros finansierar globalistisk “TikTok-armé”

Globalismens framfart

publicerad 24 september 2023
- av Isac Boman
George och Alexander Soros har genom sin stiftelse finansierat många olika vänsterextremt inriktade projekt.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Soros-imperiet uppdagas nu med att man finansierar en armé av TikTok-aktivister som ägnar sig åt att driva globalistisk lobbyverksamhet, stödja Demokraterna och president Joe Biden samt systematisk smutskastning av politiska motståndare, visar en granskning av New York Post.

New York Post har tittat närmare på hur Soros ökända stiftelse Open Society Foundation under 2020 och 2021 donerade över 5,5 miljoner dollar till Accelerate Action Inc som arbetar med “medborgarorganisering”. Minst 300 000 av dessa dollar donerades sedan till en annan grupp – Gen Z for Change, som själva skryter med att de har ett nätverk som består av ”500 aktivister, organisatörer och skapare”.

Aktivisterna ägnar sig bland annat åt att försöka stoppa gränskontrollerna till Mexiko, lobba för att minska finansieringen av polisen och göra det lättare för misstänkta brottslingar att vistas ute i frihet i väntan på dom. Vid flera tillfällen har gruppens representanter också bjudits in av president Joe Biden till möten för att diskutera bland annat covid-19 och kriget i Ukraina. Man säger sig i egna ordalag också kämpa för “etniska minoriteter”, “hbtq-rättigheter”, ”raslig rättvisa”, “hårdare vapenlagar” och ”klimaträttvisa”.

“Finansierar nästa generations vänsterextrema aktivister”

Exakt hur man spenderar Soros-pengarna är oklart, men enligt New York Post är det tydligt att gruppens influencers på sociala medier försöker normalisera ståndpunkter i linje med Soros lobbyverksamhet. Samtidigt har gruppens företrädare också systematiskt smutskastat republikanska politiker med beteckningar som ”nazister” och ”rasister” när de fört fram uppfattningar som strider mot de narrativ man driver.

– George Soros finansierar nästa generations vänsterextrema aktivister, menar Elise Stefanik, republikansk ledamot av USA:s representanthus.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur Soros även tidigare donerat stora summor pengar till olika vänsterextrema projekt och politiska kampanjer. Open Society har tidigare exempelvis uppmärksammats för sin finansiering av den våldsbejakande svart makt-rörelsen Black Lives Matter.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!