Skottlossning på marinbas – flera döda

13 personer ska ha omkommit och tiotals skadats efter att två eller flera gärningsmän öppnat eld vid en marinbas i USA:s huvudstad Washington på måndagen.

publicerad 16 september 2013

En skytt ska ha blivit ihjälskjuten av polisen. Polisen fortsatte under måndagen med att jaga de två övriga skyttarna. De misstänkta gärningsmännen var klädda i kamouflagekläder, rapporterar Washington Times.

Aaron Alexis
Aaron Alexis

Den skytt som blev ihjälskjuten ska enligt Washington Post vara 34-åriga Aaron Alexis från Texas. Han ska ha lämnat sin tjänst hos den amerikanska flottan under 2011.

Av de tiotals som skadades i skottlossningen uppges två av dem vara polismän. Flygtrafiken har återupptagits vid Reagan National Airport efter att den tidigare stängts ned med anledning av skottlossningen, enligt ABC News.

Det var vid halv 9-tiden på måndagsmorgonen lokal tid som de första skotten ska ha avlossats. Marinbasen ska enligt media vara en ”vapenfri zon” vilket betyder att de som arbetar på basen inte kan försvara sig mot de beväpnade gärningsmännen.

En av skyttarna beskrivs som en förre detta tjänsteman i flottan som ska vara i femtioårsåldern och vars arbetsstatus nyligen ändrats, skriver ABC News.

De 3 000 personer som jobbar på flottbasen beordrades att söka skydd där de befann sig. Basen ansvarar för att bygga och köpa amerikanska krigsfartyg och eldledningssystem.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.