Sharia-domstol dömde tre bröder till döden

publicerad 27 februari 2016

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


6370 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I ett av Islamiska statens starkaste fästen, staden Manbij, i Syrien halshöggs tre bröder på måndagen – efter att bröderna dömts av Sharia-domstol för att ha förolämpat terrororganisationens utropande av ett Kalifat.

Islamiska staten, IS, avrättade tre bröder i staden Manbij, i Syrien på måndagen. Detta efter att IS anklagat bröderna för att ha förolämpat terrorgruppens självproklamerade Kalifat uppger webbtidningen ARA News.

Bröderna Ibrahim, Adnin och Jasser al-Mree arresterades av IS-terrorister på söndagen efter att ha varit inblandade i ett bråk med terrororganisationens skatteindrivningskontor i staden. De tre bröderna drev en liten matbutik i staden Manbij.

När medlemmar från skatteindrivningskontoret krävde att bröderna skulle betala skatt regelbundet motsatte sig bröderna detta genom att berätta att de inte hade några pengar för att kunna betala den ålagda skatten. Ett bråk utbröt mellan bröderna och skatteindrivarna som slutade med att de tre bröderna arresterades. De fördes till stadens Sharia-domstol berättar den lokala media-aktivisten Nasser Taljbini för ARA News.

Efter att Sharia-domstolen granskat brödernas mål så dömde domstolen männen till döden för att ha förolämpat Kalifatet och motsatt sig skatteindrivningen och för att ha attackerat representanter för terrororganisationen.

– De tre bröderna halshöggs på måndagen på Dadat-torget i en av förorterna till staden Manbij framför ett dussin åskådare, berättar Nasser Taljbini för ARA News.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!