Se levande datagrafik över inflödet till Europa

Att få en överblick över migrationsströmmarna till Europa och dess omfattning med endast siffror kan vara svårt. Med hjälp av data ifrån FN:s flyktingorgan UNHCR kan man nu följa strömmarna på webben med levande datagrafik.

publicerad 31 oktober 2015
Grafik över de eskalerande migrantionsströmmarna baserad på data ifrån UNHCR

På webbplatsen Lucify kan du med levande datagrafik och en tidslinje se de eskalerande migrationsströmmarna in i Europa ifrån 2012 och fram till idag.

Kartan visar migrationsströmmen över tid och varifrån och vart människorna tar vägen. Varje rörlig punkt motsvarar 25-50 personer.

Visualiseringen är utformad för att ge en överblick av problemets omfattning och skala. De exakta resvägarna och restiden är inte beräknad i flödet. Data saknar också ifrån ett par länder.

Grafiken är baserad på data ifrån FN:s flyktingorgan UNHCR.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.